Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετήσια κέρδη για πρώτη φορά στην ιστορία της κατέγραψε η Uber

Η εταιρεία ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη 1,1 δισ. δολάρια για το 2023, έναντι ζημίας το 2022. Οι μηνιαίοι χρήστες των υπηρεσιών της έφτασαν στο επίπεδο-ρεκόρ των 150 εκατομμυρίων.

Ετήσια κέρδη για πρώτη φορά στην ιστορία της κατέγραψε η Uber

H Uber ανακοίνωσε ετήσια λειτουργικά κέρδη το 2023 για πρώτη φορά από την ίδρυσή της, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι θα προχωρήσει σε επαναγορές μετοχών.

Η εταιρεία διαμοιρασμού διαδρομών με έδρα το Σαν Φρανσίσκο ανακοίνωσε αποτελέσματα τα οποία ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Uber ανέφερε ότι τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 1,1 δισ. δολάρια την προηγούμενη χρονιά έναντι ζημίας το 2022. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στο 1,9 δισ. δολάρια έναντι καθαρής ζημίας 9,1 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. 

Mετά τα αποτελέσματα, ο CFO Πράζανθ Μαχέντρα Ράτζα υποσχέθηκε να παράσχει ενημέρωση για την επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους την επόμενη εβδομάδα. 

Οι χρήστες των υπηρεσιών της εταιρείας ήταν περισσότεροι και πιο αφοσιωμένοι από ποτέ, δήλωσε ο CEO της Uber, Ντάρα Κοσροβσάχι, λέγοντας ότι ο μηνιαίος αριθμός των ενεργών χρηστών έφτασε το επίπεδο-ρεκόρ των 150 εκατομμυρίων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v