Πακιστάν: Πολύνεκρες εκρήξεις στο Μπαλουχιστάν μια μέρα πριν τις εκλογές

Τουλάχιστον 22 άτομα σκοτώθηκαν ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν. Οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Δεν θα επιτρέψουμε στους τρομοκράτες να σαμποτάρουν αυτήν την κρίσιμη δημοκρατική διαδικασία.

Πακιστάν: Πολύνεκρες εκρήξεις στο Μπαλουχιστάν μια μέρα πριν τις εκλογές

Τον θάνατο τουλάχιστον 22 ανθρώπων είχαν ως αποτέλεσμα δύο εκρήξεις βομβών στην επαρχία Μπαλουχιστάν του Πακιστάν την παραμονή των εκλογών, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η πρώτη έκρηξη σκότωσε 14 άτομα και τραυμάτισε άλλα 25 μπροστά από το γραφείο του κόμματος ενός ανεξάρτητου υποψηφίου στην περιοχή Πισίν. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για το περιστατικό, μεταδίδει το BBC.

Μια δεύτερη έκρηξη άφησε πίσω της οκτώ νεκρούς και πολλούς τραυματίες στην περιοχή Κίλα Σαιφουλά.

Στο μεταξύ, η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει τα αίτια των εκρήξεων, ενώ οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία.

Οι αρχές του Μπαλουχιστάν ανακοίνωσαν ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά όπως είχε προγραμματιστεί. «Να είστε βέβαιοι, δεν θα επιτρέψουμε στους τρομοκράτες να υπονομεύσουν ή να σαμποτάρουν αυτήν την κρίσιμη δημοκρατική διαδικασία», δημοσίευσε ο υπουργός Πληροφοριών της επαρχίας, Γιαν Ατσακζάι στο X.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v