Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία-αγρότες: Ολα τα... τρακτέρ οδηγούν στη Ρώμη

Κατευθύνονται στην αιώνια πόλη με τρακτέρ και φορτηγά οι κινητοποιούμενοι αγρότες. «Διαδηλώνουμε κατά της ευρωπαϊκής πολιτικής και ζητάμε στήριξη της κυβέρνησης Μελόνι. Να μην ευνοούνται οι πολυεθνικές σε βάρος της παραγωγής μας».

Ιταλία-αγρότες: Ολα τα... τρακτέρ οδηγούν στη Ρώμη

Μεγάλο μέρος των Ιταλών αγροτών που παίρνουν μέρος στις κινητοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων συγκεντρώνονται σε διάφορα σημεία της χώρας, με προορισμό την ιταλική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστό, αναμένεται να φτάσουν κοντά στη Ρώμη μέσα στην αυριανή μέρα και, αν τους δοθεί η σχετική άδεια, θα προχωρήσουν σε διαδήλωση στην Αιώνια Πόλη την Παρασκευή.

«Οι μέχρι τώρα συναντήσεις με τους υπεύθυνους της αστυνομίας και της νομαρχίας ήταν θετικές. Θέλουμε να διαδηλώσουμε κατά της ευρωπαϊκής πολιτικής και ζητάμε τη στήριξη της κυβέρνησης Μελόνι. Δεν πρέπει να ευνοούνται οι πολυεθνικές σε βάρος της παραγωγής μας», δήλωσαν εκπρόσωποι των διαδηλωτών.

Αναμένεται να εξακριβωθεί αν η κινητοποίηση στην ιταλική πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί ως πορεία στην οποία οι αγρότες θα πάρουν μέρος με τα τρακτέρ και τα φορτηγά τους ή χωρίς.

«Η Ρώμη -όπου θα διαδηλώσουμε- είναι ο μεγαλύτερος δήμος της Ευρώπης σε ό,τι αφορά την αγροτική παραγωγή. Οι εκκλήσεις μας δεν πρέπει να αγνοηθούν, αρχίζοντας από την ανάγκη να εγκριθεί και να διατηρηθεί σειρά φοροαπαλλαγών», προσθέτουν οι Ιταλοί αγρότες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v