Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Kοινό μέτωπο Πούτιν-Σι κατά ΗΠΑ

Οι δύο ηγέτες καταδίκασαν την παρεμβατικότητα των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις των χωρών τους. Συζήτησαν για Ταϊβάν και Ουκρανία. Δέσμευση για ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας.

Kοινό μέτωπο Πούτιν-Σι κατά ΗΠΑ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία την Πέμπτη, κατά την οποία καταδίκασαν την παρέμβαση των ΗΠΑ στις εσωτερικές τους υποθέσεις. 

Ο Γιούρι Ουσακόφ, σύμβουλος του Πούτιν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η Μόσχα και το Πεκίνο «δεν αποδέχονται και δεν θα αποδεχτούν» την πολιτική των ΗΠΑ, την οποία περιέγραψε ως «διπλή ανάσχεση της Ρωσίας και της Κίνας», σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax. 

Στην επικοινωνία του με τον Σι Τζινπίνγκ, ο Πούτιν στήριξε τη θέση της Κίνας για την Ταϊβάν και συζήτησε επίσης με τον Σι για την Ουκρανία, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Οι δύο ηγέτες είχαν επίσης συνομιλία για τον πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς, την «ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα» και την ευρύτερη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, πρόσθεσε ο Ουσακόφ. «Οι θέσεις των χωρών μας για τις αρχές της βιώσιμης επίλυσης της σύγκρουσης στην περιοχή ταυτίζονται πλήρως» τόνισε. 

Η Μόσχα και η Κίνα πρέπει να δώσουν νέα ώθηση στη μεταξύ τους συνεργασία και να διατηρήσουν τη σταθερότητα των εφοδιαστικών αλυσίδων, ανέφερε ο Κινέζος πρόεδρος στον Πούτιν σύμφωνα με κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης. 

«Οι δύο πλευρές πρέπει να ενισχύσουν τη στρατηγική συνεργασία, να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους όσον αφορά την εθνική κυριαρχία, την ασφάλεια και την ανάπτυξη και να αντιταχθούν στις εξωτερικές παρεμβάσεις στις εσωτερικές τους υποθέσεις» τόνισε ο Σι. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v