Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μερίδιο της Tesco Bank αγοράζει με £700 εκατ. η Baclays

Το μεγαλύτερο μέρος των τραπεζικών δραστηριοτήτων του κορυφαίου ομίλου σούπερ μάρκετ της Βρετανίας, μαζί με 2.800 υπαλλήλους, «μετακομίζει» στην Barclays. Αποκλειστική συμφωνία δεκαετούς διάρκειας.

Μερίδιο της Tesco Bank αγοράζει με £700 εκατ. η Baclays

Συμφωνία πώλησης του μεγαλύτερου μέρους των τραπεζικών δραστηριοτήτων της στην Barclays, έναντι 700 εκατ. στερλινών, έκλεισε η Tesco, ο μεγαλύτερος όμιλος σούπερ μάρκετ της Βρετανίας. Στο πλαίσιο του deal περιλαμβάνεται και η «μετακόμιση» περίπου 2.800 υπαλλήλων στην τράπεζα.

Ο βρετανικός γίγαντας του λιανικού εμπορίου θα πουλήσει τις πιστωτικές κάρτες του, τα δάνεια και τις αποταμιεύσεις του, ωστόσο θα διατηρήσει κερδοφόρα στοιχεία της Tesco Bank, όπως υπηρεσίες ασφάλισης, ATM, ανταλλακτήρια συναλλάγματος και δωροκάρτες.

Η Tesco θα εισπράξει 600 εκατ. στερλίνες από την Barclays σε πρώτο χρόνο, ενώ θα ακολουθήσουν τα επιπλέον 100 εκατομμύρια τοις μετρητοίς, μόλις τακτοποιηθούν κανονιστικά ζητήματα και άλλες δαπάνες που σχετίζονται με τη συναλλαγή, γράφει ο Guardian.

Σύμφωνα με τους όρους της ευρύτερης αποκλειστικής συμφωνίας με διάρκεια 10 ετών, η Barclays θα πουλά τραπεζικά προϊόντα και υπηρεσίες με την επωνυμία Tesco, καθώς και θα χρησιμοποιεί το πρόγραμμα Tesco Clubcard. Σε αντάλλαγμα, ο όμιλος των σούπερ μάρκετ θα λαμβάνει ετήσιο εισόδημα 50 εκατ. στερλινών από δικαιώματα εκμετάλλευσης, νέο λογαριασμό και τέλη συμμετοχής στο Clubcard.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v