Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bloomberg: Aντιμέτωπο με πρόστιμο από την Ε.Ε. το TikTok

Η Κομισιόν ανησυχεί ότι οι αλλαγές που έκανε η εταιρεία για να συμμορφωθεί με τον νέο κανονισμό για τις ψηφιακές υπηρεσίες δεν επαρκούν για την προστασία των ανήλικων χρηστών.

Bloomberg: Aντιμέτωπο με πρόστιμο από την Ε.Ε. το TikTok

Η ByteDance, η μητρική του TikTok, είναι αντιμέτωπη με υψηλά πρόστιμα, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να ξεκινήσει έρευνα για τυχόν παραβίαση τους νέων αυστηρών κανονισμών του μπλοκ για τον έλεγχο του περιεχομένου.

Όπως ανέφεραν πηγές του Bloomberg, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει έρευνα βάσει του νέου νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες τις επόμενες εβδομάδες.

Η Κομισιόν ανησυχεί ότι οι αλλαγές που έκανε η εταιρεία για να συμμορφωθεί με τον νέο κανονισμό δεν επαρκούν για την προστασία των ανήλικων χρηστών, σημείωσαν οι πηγές του πρακτορείου. 

Η νέα νομοθεσία (DSA) δίνει στις ρυθμιστικές αρχές άνευ προηγουμένου εξουσίες για την ανάληψη δράσης εναντίον μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται περιεχόμενο στις πλατφόρμες τους. Οι εταιρείες αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 6% των ετήσιων πωλήσεων ή ακόμη και τον κίνδυνο απαγόρευσης από την ΕΕ εάν παραβιάζουν επανειλημμένα τους κανόνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v