Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση με drones και πυραύλους

Καταρρίφθηκαν 14 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ένας πύραυλος κρουζ τύπου Kh-59, ανακοίνωσε η πολεμική αεροπορία του Κιέβου. Σημειώθηκαν ζημιές σε κτίρια, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν θύματα.

Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση με drones και πυραύλους

Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας αναχαίτισαν και κατέστρεψαν τα 14 από τα 17 drones που εξαπέλυσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς και πύραυλο κρουζ τύπου Kh-59, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

Η ουκρανική ΠΑ διαβεβαίωσε ακόμη μέσω Telegram ότι εκτοξεύθηκαν τροποποιημένοι πύραυλοι από σύστημα (σ.σ. αντιαεροπορικής άμυνας) μακράς εμβέλειας S-300, χωρίς να ξεκαθαρίσει πόσοι, ούτε εάν έπληξαν κάποιον από τους στόχους τους.

Ο Όλεχ Σινεχούμποφ, περιφερειάρχης της Χαρκίβ (Χάρκαφ στα ρωσικά, γνωστή επίσης ως Χάρκοβο) ανέφερε εξάλλου αργά χθες το βράδυ πως οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλικές επιθέσεις χρησιμοποιώντας συστήματα S-300 εγκατεστημένα στην Μπιέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία.

Κατ’ αυτόν, δεν υπήρξαν θύματα, πάντως έσπασαν τζάμια σε προσόψεις κάποιων κτιρίων.

Ο Σερχίι Λισάκ, περιφερειάρχης στη Ντνιπροπετρόφσκ, ανέφερε επίσης αργά χθες βράδυ ότι η πόλη Πάβλοχραντ υπέστη επίθεση drones. Δεν υπήρξαν θύματα, αλλά η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε τομείς της πόλης, πρόσθεσε.

Και οι δυο εμπόλεμες χώρες έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους η μια εναντίον της άλλης βάζοντας στο στόχαστρο ιδίως ενεργειακές και συγκοινωνιακές υποδομές, καθώς και δίκτυα επιμελητείας, αποθήκες πυρομαχικών κ.λπ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v