Ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Νετανιάχου «μ@@@@α»

Με απαξιωτικά λόγια έχει αναφερθεί για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ο Τζο Μπάιντεν πίσω από κλειστές πόρτες, σύμφωνα με δημοσίευμα του NBC.

Ο Μπάιντεν αποκάλεσε τον Νετανιάχου «μ@@@@α»

Δημοσίευμα του δικτύου NBC News αναφέρει ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει εκφράσει την αγανάκτησή του προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου σε μεταξύ τους συζητήσεις, αποκαλώντας τον μάλιστα «μ@@@@α».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Μπάιντεν έχει εκφράσει την απογοήτευση του σε ιδιωτικές συνομιλίες, μερικές από αυτές με δωρητές της εκστρατείας του, για την αδυναμία του να πείσει το Ισραήλ να αλλάξει τη στρατιωτική του τακτική στη Λωρίδα της Γάζας, και έχει παρουσιάσει τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου ως το κύριο εμπόδιο σε αυτό.

Σύμφωνα με πέντε πηγές, ο Μπάιντεν έχει υποστηρίξει σε ιδιωτικές συζητήσεις ότι προσπαθεί να πείσει το Ισραήλ να συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός, αλλά ο Νετανιάχου «του κάνει τη ζωή δύσκολη» και είναι αδύνατο να αντιμετωπιστεί.

Ο Μπάιντεν έχει διαμηνύσει στον Νετανιάχου ότι οι επιχειρήσεις στη Ράφα δεν πρέπει να συνεχιστούν χωρίς σχέδιο που θα εγγυάται την ασφάλεια των αμάχων.

«Απλώς νιώθει ότι δεν πάει άλλο», είπε μια απο τις πηγές. «Πρέπει να μπει ένα τέλος».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v