Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γέλεν: Τα στοιχεία του Ιανουαρίου επιβεβαιώνουν την πρόοδο στη μάχη κατά του πληθωρισμού

Η σημερινή έκθεση έδειξε ότι τον Ιανουάριο ο δείκτης τιμών καταναλωτή έχει υποχωρήσει 6 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από το υψηλό του Ιουνίου του 2022, τόνισε η Τζάνετ Γέλεν.

Γέλεν: Τα στοιχεία του Ιανουαρίου επιβεβαιώνουν την πρόοδο στη μάχη κατά του πληθωρισμού

H Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε την Τρίτη ότι τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή τον Ιανουάριο έδειξαν πρόοδο στη μάχη κατά του πληθωρισμού παρά το γεγονός ότι το κόστος της στέγασης σημείωσε μεγαλύτερη άνοδο από αυτή που προέβλεπαν οι αναλυτές. 

Σε δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης σε νοσοκομείο στο Πίτσμπουργκ, η Γέλεν εστίασε στη μείωση του ετήσιου πληθωρισμού στο 3,1% και όχι στη μηνιαία άνοδο των τιμών κατά 0,3% τον Ιανουάριο. 

«Η σημερινή έκθεση έδειξε ότι τον Ιανουάριο ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε στο 3,1%. Αυτό είναι 6 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από το υψηλό του Ιουνίου του 2022» σημείωσε. 

«Την ίδια στιγμή, η ύφεση που πολλοί προέβλεπαν ότι θα χρειαζόμασταν, για να δούμε τον πληθωρισμό να κινείται χαμηλότερα, δεν ήρθε» πρόσθεσε. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Γέλεν τόνισε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο στη μάχη για τη μείωση του πληθωρισμού. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v