Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεφόρτωσε μετοχές της Amazon αξίας $4 δισ. ο Τζεφ Μπέζος

Ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου αποκαλύπτει τις τελευταίες του πωλήσεις. Ποια τα σχέδιά του.

Ξεφόρτωσε μετοχές της Amazon αξίας $4 δισ. ο Τζεφ Μπέζος

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, πούλησε άλλα 2 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχών της εταιρείας, ανεβάζοντας τη συνολική αξία των μετοχών που είχε ξεφορτώσει την περασμένη εβδομάδα στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, σύμφωνα με έγγραφο της Amazon, ο Μπέζος, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας με έδρα το Σιάτλ το 2021, αλλά παραμένει εκτελεστικός πρόεδρος, πούλησε 12 εκατομμύρια μετοχές για περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ Παρασκευής και Δευτέρας.

Η πώληση ήρθε μετά από προηγούμενες πωλήσεις περίπου 12 εκατομμυρίων μετοχών, επίσης συνολικού ύψους περίπου 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, την περασμένη εβδομάδα.

Η Amazon είπε τον Φεβρουάριο ότι ο Μπέζος - ο οποίος είναι μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου με καθαρή περιουσία 190 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes - σχεδίαζε να πουλήσει έως και 50 εκατομμύρια μετοχές της Amazon μέσω της Morgan Stanley μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2025.

Ο Μπέζος παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της Amazon, με μερίδιο περίπου 9% ακόμη και μετά τις πρόσφατες πωλήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Capital IQ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v