Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άδεια λειτουργίας σε Ισραήλ και Γάζα για το Starlink του Ελον Μασκ

Οι δορυφορικές υπηρεσίες διαδικτύου θα είναι διαθέσιμες σε ισραηλινές αρχές, ενώ τίθεται ως προϋπόθεση η διασφάλιση πως η τεχνολογία δεν θα πέσει στα χέρια της Χαμάς.

Άδεια λειτουργίας σε Ισραήλ και Γάζα για το Starlink του Ελον Μασκ

Το Starlink του Έλον Μασκ απέσπασε άδεια λειτουργίας στο Ισραήλ και σε τμήματα της Λωρίδας της Γάζας, καθώς δεσμεύτηκε στη λήψη σειράς μέτρων που θα εμποδίσουν την πρόσβαση της Χαμάς στις εν λόγω δορυφορικές υπηρεσίες διαδικτύου.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε ορισμένες αρχές στο Ισραήλ, ενώ η κυβέρνηση την ενέκρινε για χρήση σε νοσοκομείο που διαχειρίζονται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη νότια Γάζα, ανέφερε το ισραηλινό υπουργείο Επικοινωνιών.

Τα τερματικά θα αρχίσουν να πωλούνται τις επόμενες εβδομάδες μέσω ισραηλινής θυγατρικής, μεταδίδει το Bloomberg. Οι πωλήσεις περιορίζονται σε μια λίστα εγκεκριμένων πελατών στο Ισραήλ, που περιλαμβάνει τοπικά συμβούλια και κυβερνητικούς φορείς.

«Οι μονάδες στη Λωρίδα της Γάζας για την υποστήριξη ανθρωπιστικών σκοπών θα εγκριθούν μεμονωμένα, μόνο αφού οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για εξουσιοδοτημένες οντότητες που δεν εγκυμονούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Επικοινωνιών Σλόμο Καρχί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v