Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκούλσμπι (Fed): Ας μην υπερβάλλουμε για τη χθεσινή μέτρηση του πληθωρισμού

Δεν είμαι υπέρ του να περιμένουμε μέχρι να πιάσει ο πληθωρισμός σε δωδεκάμηνη βάση το 2% για να αρχίσουμε να μειώνουμε τα επιτόκια, τόνισε ο αξωιματούχος της Fed.

Γκούλσμπι (Fed): Ας μην υπερβάλλουμε για τη χθεσινή μέτρηση του πληθωρισμού

Ο πληθωρισμός έχει σημειώσει τόσο μεγάλη πτώση που μερικές υψηλές μετρήσεις για λίγους μήνες δεν θα αλλάξουν την εικόνα, δήλωσε την Τετάρτη ο αξιωματούχος της Fed, Όστιν Γκούλσμπι.

«Δεν υπάρχει τίποτα κακό με κάποια σκαμπανεβάσματα» πρόσθεσε. 

Σε δηλώσεις που έκανε στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη, ο Γκούλσμπι τόνισε ότι θα ήταν υπερβολικά απαιτητικό κριτήριο να αναμένει κανείς περισσότερα στοιχεία σαν και αυτά που καταγράφηκαν τους τελευταίους έξι μήνες. 

«Δεν είμαι υπέρ του να περιμένουμε μέχρι να πιάσει ο πληθωρισμός σε δωδεκάμηνη βάση το 2% για να αρχίσουμε να μειώνουμε τα επιτόκια» σημείωσε. 

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο Γκούλσμπι υποστήριξε ότι τα επιτόκια βρίσκονται σε τόσο υψηλό επίπεδο που πιέζουν προς τα κάτω την ανάπτυξη. 

«Η τρέχουσα νομισματική μας πολιτική είναι αρκετά περιοριστική» ανέφερε. 

Αυτό καθιστά πιο πιθανό να επιβραδυνθεί υπερβολικά η οικονομία. 

«Πιστεύω ότι πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αν παραμείνουμε σε αυτή την περιοριστική στάση για πολύ καιρό, θα πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε για την εκπλήρωση του στόχου της πλήρους απασχόλησης» τόνισε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v