Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατασχέσεις χιλιάδων Porsche, Bentley και Audi από τις ΗΠΑ

Στα οχήματα εντοπίστηκε κινεζικό εξάρτημα που για την παραγωγή του φέρεται να έχει χρησιμοποιηθεί καταναγκαστική εργασία, σύμφωνα με πηγές των Financial Times.

Κατασχέσεις χιλιάδων Porsche, Bentley και Audi από τις ΗΠΑ

Χιλιάδες Porsche, Bentley και Audi κατασχέθηκαν στα λιμάνια των ΗΠΑ αφού αντιπροσωπεία της Volkswagen στη χώρα βρήκε κινεζικό εξάρτημα στα παραπάνω οχήματα, κάτι που παραβιάζει τους νόμους κατά της καταναγκαστικής εργασίας.

Σύμφωνα με δύο πηγές των Financial Times, η Volkswagen θα καθυστερήσει την παράδοση των οχημάτων μέχρι τα τέλη Μαρτίου, καθώς θα αντικαταστήσει το ηλεκτρονικό εξάρτημα που διαπιστώθηκε ότι προέρχεται από τη «δυτική Κίνα».

Οι πηγές τόνισαν ότι η VW δεν γνώριζε την προέλευση του εξαρτήματος, το οποίο προέρχεται από έναν ενδιάμεσο προμηθευτή της, μέχρι που η αντιπροσωπεία την ειδοποίησε για το ζήτημα.

Πρόσθεσαν ότι η VW ειδοποίησε τις αρχές των ΗΠΑ μόλις ενημερώθηκε για την προέλευση του εξαρτήματος.

Οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει την εισαγωγή προϊόντων που έχουν παραχθεί με καταναγκαστική εργασία στη περιοχή Σιντζιάνγκ και σε άλλες περιοχές στην Κίνα βάσει του νόμου για την πρόληψη της καταναγκαστικής εργασίας των Ουιγούρων του 2021.

Οι πηγές δεν επιβεβαίωσαν αν το εν λόγω ανταλλακτικό κατασκευάστηκε ή όχι στη Σιντζιάνγκ. 

Το ζήτημα αφορά περίπου 1.000 οχήματα Porsche, αρκετές εκατοντάδες Bentley και αρκετές χιλιάδες οχήματα Audi, σύμφωνα με πηγές των Financial Times. 

Σε ανακοίνωσή της, η VW τόνισε ότι «λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τους ισχυρισμούς για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόσο εντός της εταιρείας όσο και στην αλυσίδα εφοδιασμού», συμπεριλαμβανομένων «οποιωνδήποτε ισχυρισμών για καταναγκαστική εργασία». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v