Κανονικά θα συμμετάσχει στη Eurovision το Ισραήλ

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι ένα μη πολιτικό γεγονός, και όχι διαγωνισμός μεταξύ κυβερνήσεων, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης.

Κανονικά θα συμμετάσχει στη Eurovision το Ισραήλ

Το Ισραήλ μπορεί να διαγωνιστεί στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, λένε οι διοργανωτές, παρά τις εκκλήσεις να αποκλειστεί λόγω του πολέμου της Γάζας όπως συνέβη με τη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία, μεταδίδει το AFP.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι ένα μη πολιτικό μουσικό γεγονός μεταξύ των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης. Δεν είναι ένας διαγωνισμός μεταξύ των κυβερνήσεων, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης Noel Curran.

«Τα κυβερνητικά μας όργανα… εξέτασαν τη λίστα συμμετεχόντων για τον διαγωνισμό του 2024 και συμφώνησαν ότι ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός KAN του Ισραήλ πληρούσε όλους τους κανόνες διαγωνισμού για φέτος και μπορεί να συμμετάσχει, όπως τα τελευταία 50 χρόνια».

Το Ισραήλ θα λάβει μέρος στον δεύτερο ημιτελικό στις 9 Μαΐου, από τον οποίο 10 από τους 16 διεκδικητές θα περάσουν στον μεγάλο τελικό στις 11 Μαΐου.

Η 20χρονη Eden Golan, η οποία μεγάλωσε στη Ρωσία, θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ. Το τραγούδι της δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v