Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπάιντεν: Ο Πούτιν υπεύθυνος για τον θάνατο του Ναβάλνι

Αυτό που συνέβη στον Ναβάλνι είναι μια ακόμα απόδειξη της κτηνωδίας του Πούτιν, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Μπάιντεν: Ο Πούτιν υπεύθυνος για τον θάνατο του Ναβάλνι

O αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, λέγοντας ότι αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της κτηνωδίας του ρώσου προέδρου.

«Μη γελιέστε, ο Πούτιν είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του Ναβάλνι. Αυτό που συνέβη στον Ναβάλνι είναι μια ακόμα απόδειξη της κτηνωδίας του Πούτιν. Κανείς δεν πρέπει να γελιέται, ούτε στις ΗΠΑ ούτε πουθενά στον κόσμο. Ο Πούτιν δεν βάζει στο στόχαστρο μόνο πολίτες άλλων χωρών, όπως βλέπουμε με ό,τι γίνεται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία, αλλά διαπράττει και φριχτά εγκλήματα εις βάρος του δικού του λαού» δήλωσε ο Μπάιντεν. 

Ο ίδιος ανέφερε ακόμα ότι ο Ναβάλνι ήταν πολλά πράγματα που δεν είναι ο Πούτιν. 

«Ήταν γενναίος, ήταν ηθικός, ήταν προσηλωμένος στη δημιουργία μιας Ρωσίας όπου υπάρχει ένα κράτος δικαίου και όπου ο νόμος ισχύει για όλους» υπογράμμισε ο Μπάιντεν. 

Όταν ρωτήθηκε για την προειδοποίησή που είχε δώσει το 2021 για «καταστροφικές» συνέπειες για τη Ρωσία αν ο Ναβάλνι πέθαινε στη φυλακή, ο Μπάιντεν είπε ότι η δήλωση του έγινε πριν από τρία χρόνια και η Ρωσία έχει έκτοτε αντιμετωπίσει «πολλές συνέπειες», αναφερόμενος στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν μετά την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία και τον θάνατο ρώσων στρατιωτών.

«Σκεφτόμαστε τι άλλο θα μπορούσε να γίνει» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v