Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπόστιτς (Fed): Βλέπει δύο μειώσεις επιτοκίων το 2024

Το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να ξεκινήσουν οι μειώσεις επιτοκίων με βάση τα ως τώρα δεδομένα, τόνισε ο αξιωματούχος της Fed, Ράφαελ Μπόστιτς.

Μπόστιτς (Fed): Βλέπει δύο μειώσεις επιτοκίων το 2024

Ο αξιωματούχος της Fed, Ράφαελ Μπόστιτς, δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ του να ξεκινήσουν οι μειώσεις επιτοκίων κάποια στιγμή αργότερα το καλοκαίρι, αν και τόνισε ότι αν οι μετρήσεις για τον πληθωρισμό είναι πιο θετικές η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής θα μπορούσε να ξεκινήσει νωρίτερα. 

«Πριν από έναν χρόνο, πριν από έξι μήνες, ήμουν υπέρ του να αρχίσουν οι μειώσεις το τέταρτο τρίμηνο» ανέφερε την Παρασκευή ο Μπόστιτς. «Οπότε έχουμε δει τρομακτική πρόοδο και ελπίζω ότι αυτό θα συνεχιστεί. Αν συνεχιστεί θα είμαι διατεθειμένος να στηρίξω μια μείωση ακόμα πιο νωρίς» πρόσθεσε. 

O Μπόστιτς επανέλαβε ότι αναμένει δύο μειώσεις επιτοκίων το 2024 αλλά επισήμανε ότι αν ο πληθωρισμός επιβραδυνθεί πιο γρήγορα από τις προβλέψεις μπορεί να υπάρξουν τρεις μειώσεις. 

Την Πέμπτη είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει βιασύνη για τη μείωση των επιτοκίων, καθώς η αγορά εργασίας και η οικονομία παραμένουν ισχυρές και ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο ότι ο πληθωρισμός θα φτάσει στον στόχο του 2%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v