Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκουτέρες: Να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου του Ναβάλνι

Από τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, ο γ.γ. του ΟΗΕ έκανε λόγο για «υπαρξιακές προκλήσεις» και «πυρηνικό κίνδυνο», τονίζοντας ότι ο κόσμος είναι σήμερα περισσότερο κατακερματισμένος απ' ό,τι κατά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Γκουτέρες: Να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου του Ναβάλνι

«Σοκαρισμένος» από τον θάνατο του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι δήλωσε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες και ζήτησε «πλήρη, αξιόπιστη και διαφανή διερεύνηση» των συνθηκών που οδήγησαν σ' αυτό το γεγονός.

Ο ίδιος ο κ. Γκουτέρες, ο οποίος συμμετέχει στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, έκανε νωρίτερα λόγο για «υπαρξιακές προκλήσεις» και «πυρηνικό κίνδυνο», τονίζοντας ότι ο κόσμος είναι σήμερα περισσότερο κατακερματισμένος απ' ό,τι κατά τον Ψυχρό Πόλεμο.

«Πολλές χώρες αγνοούν τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε ο κ. Γκουτέρες από τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην περίπτωση της επίθεσης της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας ως «ξεκάθαρη παραβίαση» του Χάρτη.

Αναφερόμενος στο Μεσανατολικό, ο γ.γ του ΟΗΕ δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις «φριχτές πράξεις βίας» της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου του 2023, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ούτε η «συλλογική τιμωρία» των ανθρώπων στη Γάζα από το Ισραήλ. Η κατάσταση είναι τρομακτική, πρόσθεσε και ζήτησε εκ νέου ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός και δημιουργία της βάσης προκειμένου, όπως είπε, να επιτευχθεί πρόοδος στην κατεύθυνση της λύσης των δύο κρατών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v