Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντοπίστηκε η σορός του Ναβάλνι

Μέλος πληρώματος ασθενοφόρου αναφέρει ότι βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της πόλης Σάλεκχαρντ, υπό αστυνομική φύλαξη. Φέρεται να έχει σημάδια από χρήση βίας και μώλωπες.

Εντοπίστηκε η σορός του Ναβάλνι

Το άψυχο σώμα του Αλεξέι Ναβάλνι τελικά εντοπίστηκε και φέρεται να έχει σημάδια από χρήση βίας και μώλωπες που προκλήθηκαν όταν τον εξανάγκαζαν να βρίσκεται στο έδαφος ενώ υπέστη κάποιου είδους κρίση.

Η ανεξάρτητη εφημερίδα Novaya Gazeta Europe φιλοξενεί δηλώσεις μέλους πληρώματος ασθενοφόρου κοντά στη σωφρονιστική αποικία όπου βρισκόταν έγκλειστός ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο οποίος αναφέρει ότι το σώμα του Ναβάλνι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου της πόλης Σάλεκχαρντ υπό αστυνομική φύλαξη.

 

«Συνήθως τα πτώματα των ανθρώπων που πεθαίνουν στη φυλακή μεταφέρονται απευθείας στην ιατροδικαστική υπηρεσία, όμως σε αυτή την περίπτωση μεταφέρθηκε στο κλινικό νοσοκομείο για κάποιο λόγο», είπε ο παραϊατρικός υπάλληλος, ο οποίος μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας και πρόσθεσε ότι «ως έμπειρος νοσηλευτής, μπορώ να πω ότι τα τραύματα που περιέγραψαν όσοι τα είδαν φαινόταν να είναι από σπασμούς».

«Εάν ένα άτομο έχει σπασμούς και άλλοι προσπαθούν να τον συγκρατήσουν αλλά οι σπασμοί είναι πολύ δυνατοί, τότε εμφανίζονται μώλωπες. Ίσως προσπάθησαν να τον αναζωογονήσουν και πιθανότατα πέθανε από καρδιακή ανακοπή, όμως κανείς δεν λέει τίποτα για το γιατί έπαθε καρδιακή ανακοπή», σχολίασε ο νοσηλευτής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν έχει γίνει ακόμη νεκροψία.

Την περασμένη Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, η σωφρονιστική υπηρεσία της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ο 47χρονος Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε μετά από περίπατο στον εξωτερικό χώρο της σωφρονιστικής αποικίας ΙΚ-3 στον Αρκτικό Κύκλο, περίπου 1.900 χλμ. βορειοανατολικά της Μόσχας.

«Σε αγαπώ» γράφει η σύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι

«Σε αγαπώ» ήταν το μήνυμα που έγραψε η σύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι Γιούλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα, το οποίο συνόδευε με μια φωτογραφία του ζευγαριού.

Στην ανάρτηση στο Instagram υπάρχει μια φωτογραφία όπου το ζευγάρι ποζάρει μαζί, με τα κεφάλια τους να αγγίζουν το ένα το άλλο, καθώς παρακολουθούν κάποιου είδους θέαμα.

Ηγέτες χωρών της Δύσης, με επικεφαλής τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, απέτισαν φόρο τιμής στο θάρρος του Ναβάλνι και, χωρίς να παρουσιάζουν στοιχεία, κατηγόρησαν τον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ευθύνεται για τον θάνατο. Η Βρετανία είπε ότι θα υπάρξουν συνέπειες για τη Ρωσία.

Το Κρεμλίνο ανέφερε πως η αντίδραση της Δύσης είναι απαράδεκτη. Ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με τον θάνατο του Ναβάλνι.

Οργή για τον θάνατο Ναβάλνι από Σούνακ και φον ντερ Λάιεν

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συνομίλησαν για την Ουκρανία, τη Λωρίδα της Γάζας, την Ερυθρά Θάλασσα και τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος φον ντερ Λάιεν εξέφρασαν την οργή τους για τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι και υπογράμμισαν τη ύψιστη σημασία να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι στο ρωσικό σύστημα», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Σούνακ και φον ντερ Λάιεν καταδίκασαν επίσης τις επιθέσεις των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, σύμφωνα με το βρετανικό ανακοινωθέν, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την πρόεδρο της Επιτροπής για τις πρόσφατες συνομιλίες του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και τον βασιλιά της Ιορδανίας σχετικά με την κατάσταση στο Ισραήλ και τη Γάζα.

Η Πρόεδρος της Γεωργίας λέει ότι η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης του θανάτου δεν είναι τυχαία

Η πρόεδρος της Γεωργίας Σαλομέ Ζουραμπισβίλι πιστεύει ότι η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι δεν ήταν μια σύμπτωση, αλλά ένα μήνυμα από τη Ρωσία.

«Νομίζω ότι δεν ήταν τυχαίο ότι ο θάνατος του Ναβάλνι ανακοινώθηκε λίγες ώρες ή λεπτά πριν από την έναρξη της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια», τόνισε σήμερα η 71χρονη πρόεδρος στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων στο περιθώριο της Διάσκεψης.

«Αυτό είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των ενεργειών των ρωσικών αρχών, να προσπαθούν να εντυπωσιάσουν ψυχολογικά ότι η Ρωσία κάνει ό,τι θέλει, όπου θέλει. Και αυτό ήταν ένα μήνυμα, νομίζω, για τη Διάσκεψη στο Μόναχο», είπε.

Η ρωσική σωφρονιστική υπηρεσία ανακοίνωσε τον θάνατο του Ναβάλνι την Παρασκευή λίγο πριν την έναρξη της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια.

ΠΗΓΕΣ: Daily Mail, Novaya Gazeta Europe, ertnews.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v