Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο στόχαστρο της κινεζικής JD.com η Currys, συζητά εξαγορά

Aλμα 36% για τις μετοχές της Currys. Ο διευθύνων σύμβουλος της πρωτοστατεί σε μια ανάκαμψη της αλυσίδας, η οποία πουλά τηλεοράσεις, φορητούς υπολογιστές και άλλα ηλεκτρικά είδη στο διαδίκτυο και μέσω 815 καταστημάτων σε οκτώ χώρες.

Στο στόχαστρο της κινεζικής JD.com η Currys, συζητά εξαγορά

Η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com βρίσκεται στα πρώτα στάδια της εξέτασης μιας πιθανής προσφοράς σε μετρητά για το βρετανικό κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών Currys (πρώην ιδιοκτήτρια της Κωτσόβολος, πούλησε την ελληνική εταιρεία στη ΔΕΗ).

Oπως μεταδίδουν οι Financial Times, το ενδιαφέρον της JD.com έρχεται λίγες μέρες αφότου η Currys απέρριψε μια προσφορά από τον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο Elliott Management, λέγοντας ότι υποτίμησε σημαντικά την εταιρεία.

Η πρόταση της Elliott για 62 πένες ανά μετοχή - ένα premium περίπου 32% σε σχέση με την τιμή κλεισίματός της την Παρασκευή - αποτίμησε την εταιρεία σε περίπου 700 εκατ. στερλίνες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Currys, Alex Baldock, ο οποίος εντάχθηκε το 2018, πρωτοστατεί σε μια ανάκαμψη της αλυσίδας, η οποία πουλά τηλεοράσεις, φορητούς υπολογιστές και άλλα ηλεκτρικά είδη στο διαδίκτυο και μέσω 815 καταστημάτων σε οκτώ χώρες.

Οι μετοχές της Currys κάνουν άλμα 36% στο σημερινό trading.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v