Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι κανόνες της ΕΕ βλάπτουν σοβαρά την οικονομία

«Κάνουμε έναν οικονομικό αγώνα 100 μέτρων με μπάλα και αλυσίδα γύρω από τον αστράγαλό μας», είπε ο Γάλλος υπ. Οικονομικών. «Η ευρωπαϊκή ανάπτυξη δεσμεύεται από κανόνες, οδηγίες και κανονισμούς». Γαλλία και Γερμανία κατεβάζουν πρόταση.

Οι κανόνες της ΕΕ βλάπτουν σοβαρά την οικονομία

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Mπρούνο Λεμέρ (φωτό), δήλωσε ότι θα κάνει προτάσεις στις αρχές Μαρτίου με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ για τη μείωση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς όπως λέει,  εμποδίζουν τις επιχειρήσεις και βλάπτουν την ανάπτυξη.

«Κάνουμε έναν οικονομικό αγώνα 100 μέτρων με μπάλα και αλυσίδα γύρω από τον αστράγαλό μας», είπε ο Λεμέρ σε δημοσιογράφους στο Παρίσι. «Η ευρωπαϊκή ανάπτυξη δεσμεύεται από κανόνες, οδηγίες και κανονισμούς, υπάρχει υπερβολική διοικητική διαδικασία».

Πρόσθεσε ότι αυτά εμποδίζουν τις εταιρείες της ΕΕ και δεν εφαρμόζονται σε αμερικανικές και κινεζικές επιχειρήσεις.

Με την ΕΕ σε παρατεταμένη περίοδο σχεδόν στασιμότητας, η γαλλική κυβέρνηση μείωσε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη του ΑΕΠ για φέτος και ανακοίνωσε περικοπές δαπανών 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε μια προσπάθεια να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας. Ο Χάμπεκ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Γερμανία θα αναθεωρήσει την πρόβλεψή της χαμηλότερα.

Ο Λεμέρ έριξε μέρος της ευθύνης για τις οικονομικές προκλήσεις του μπλοκ στους κανονισμούς των Βρυξελλών, προσθέτοντας ότι ο ίδιος και ο Χάμπεκ θα ανακοινώσουν λεπτομερώς τις προτάσεις σε μια γαλλογερμανική συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου στις 5 Μαρτίου.

Ο Λεμέρ επανέλαβε ότι η πρόοδος στην εμβάθυνση των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών είναι επίσης καθοριστική για την τόνωση της ευρωπαϊκής ανάπτυξης. Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ πρόκειται να συζητήσουν το θέμα σε συνάντηση στη Γάνδη του Βελγίου αργότερα αυτή την εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v