Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Exxon κατά ΕΕ: Στον πάγο €20 δισ. για πράσινες επενδύσεις λόγω γραφειοκρατίας

Ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός κατηγορεί την Κομισιόν ότι οδηγεί σε «αποβιομηχάνιση της ευρωπαϊκής οικονομίας», με τα αυξανόμενα ρυθμιστικά εμπόδια που υψώνει σχετικά με τις διαδικασίες εκκίνηση έργων που σχετίζονται με το Κλίμα.

Exxon κατά ΕΕ: Στον πάγο €20 δισ. για πράσινες επενδύσεις λόγω γραφειοκρατίας

Η ExxonMobil προειδοποίησε ότι θα μπλοκάρει δισεκατομμύρια δολάρια σε πράσινες επενδύσεις που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει στην Ευρώπη, εκτός εάν οι Βρυξέλλες μειώσουν τη γραφειοκρατία που σχετίζεται με επενδυτικές δαπάνες για το κλίμα.

Ο αμερικανικός ενεργειακός κολοσσός κατηγορεί την Κομισιόν ότι οδηγεί σε «αποβιομηχάνιση της ευρωπαϊκής οικονομίας», ανέφεραν οι Financial Times.

Η Exxon είχε αφήσει στην άκρη ποσό ύψους 20 δισ. δολ. για έργα που σχετίζονται με τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος για την περίοδο 2022-2027, που μειώνουν τις εκπομπές αέριων ρύπων στην ατμόσφαιρα, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη συνέντευξη με την Κάρεν ΜακΚι, πρόεδρο του τμήματος προϊόντων της εταιρείας.

Η Κάρεν ΜακΚι είπε στους FT ότι η Exxon είναι πιθανό να δώσει προτεραιότητα για πράσινες επενδύσεις σε "άλλα μέρη του κόσμου" λόγω της απογοήτευσης για τα αυξανόμενα ρυθμιστικά εμπόδια που υψώνει η Ευρώπη σχετικά με τις διαδικασίες εκκίνηση των έργων που σχετίζονται με το Κλίμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v