Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ινδία αυξάνει την εξόρυξη λιγνίτη για ηλεκτροπαραγωγή

Εκτίμηση για αύξηση κατά 6,5% της κατανάλωσης σταθμών ηλεκτροπαραγωγής έως το 2025. Η κρατική εταιρεία Coal India έχει ήδη προειδοποιήσει για χαμηλότερα αποθέματα και δυναμικότητα.

Η Ινδία αυξάνει την εξόρυξη λιγνίτη για ηλεκτροπαραγωγή

Η κρατική εταιρεία εξόρυξης λιγνίτη της Ινδίας Coal India Ltd. θα συνεχίσει να αυξάνει την παραγωγή για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση και να συμβάλει στην ενίσχυση των αποθεμάτων, σύμφωνα με βασικό κυβερνητικό αξιωματούχο υπεύθυνο για την ενέργεια και τα καύσιμα.

Η εταιρεία έχει ήδη επισημάνει ότι θα μπορούσε να χάσει έναν στόχο παραγωγής για το έτος έως τον Μάρτιο και περιόρισε τους προβλεπόμενους όγκους για το επόμενο οικονομικό έτος. Οι μετοχές υποχώρησαν μετά τις ανακοινώσεις, μεταδίδει το Bloomberg.

«Δεν υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές προς την εταιρεία για μείωση της παραγωγής», δήλωσε ο ομοσπονδιακός γραμματέας Άνθρακα Amrit Lal Meena. «Μπορεί να υπάρχουν περιορισμοί εδώ και εκεί σε ορισμένα ορυχεία που σχετίζονται με γη ή εκκαθαρίσεις».

Η ζήτηση άνθρακα για τον τομέα ηλεκτρικής ενέργειας της Ινδίας προβλέπεται να αυξηθεί κατά 6,5% το επόμενο οικονομικό έτος σε 874 εκατομμύρια τόνους, είπε ο Meena, γεγονός που θα ωθήσει τα ανθρακωρυχεία να παράγουν περισσότερα.

Τα αποθέματα στα εργοστάσια ήταν 39 εκατομμύρια τόνοι στις 19 Φεβρουαρίου, αρκετά για να διαρκέσουν κατά μέσο όρο 15 ημέρες. Το σχέδιο είναι να αυξηθούν τα αποθέματα έως και 43 εκατομμύρια τόνους έως το τέλος Μαρτίου, είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v