Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπάρκιν (Fed): Επίμονες οι πληθωριστικές πιέσεις

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιανουαρίου έκαναν πιο δύσκολα τα πράγματα για τη Fed, δήλωσε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Τόμας Μπάρκιν.

Μπάρκιν (Fed): Επίμονες οι πληθωριστικές πιέσεις

Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία καταδεικνύουν πώς οι πιέσεις στις τιμές παραμένουν εξαιρετικά ισχυρές σε κάποιους τομείς, παρά τη γενικότερη βελτίωση της εικόνας στο μέτωπο του πληθωρισμού, τόνισε ο αξιωματούχος της Fed, Τόμας Μπάρκιν. 

Τα στοιχεία για τον Ιανουάριο έδειξαν ότι οι τιμές υποχώρησαν για τα αγαθά, αλλά η πτώση αυτή αντισταθμίστηκε από την άνοδο των τιμών για στέγαση και υπηρεσίες, υπογράμμισε ο Μπάρκιν σε συνέντευξη στο SiriusXM.

O ίδιος υπογράμμισε ότι δεν θέλει να δώσει υπερβολική σημασία στα στοιχεία ενός μήνα και ειδικά του Ιανουαρίου, λόγω του ζητήματος της εποχιακότητας, «αναμφίβολα δεν έκανε τα πράγματα πιο εύκολα».

«Τα έκανε πιο δύσκολα» πρόσθεσε. 

«Υπάρχει η ανησυχία ότι όταν τελειώσει ο κύκλος μείωσης του πληθωρισμού για τα αγαθά, θα μείνουμε με τις τιμές για στέγαση και υπηρεσίες που θα είναι σε υψηλότερα από τα επιθυμητά επίπεδα» υπογράμμισε ο Μπάρκιν. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Μπάρκιν πρόσθεσε ότι παρακολουθεί πιο στενά τα στοιχεία για τον βραχυπρόθεσμο πληθωρισμό από ό,τι για τον ετήσιο. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v