Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία Intel-Microsoft για κατά παραγγελία παραγωγή τσιπ

O CEO της Intel ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα «σπάσει» σε δύο μονάδες, την Intel Foundry, η οποία θα κατασκευάζει ημιαγωγούς, και την Intel Products, η οποία θα εμπλέκεται στον σχεδιασμό τους.

Συμφωνία Intel-Microsoft για κατά παραγγελία παραγωγή τσιπ

Η Intel θα κατασκευάζει κατά παραγγελία τσιπ υψηλής τεχνολογίας για τη Microsoft, καθώς η αμερικανική εταιρεία επιδιώκει να ανταγωνιστεί την TSMC και τη Samsung στην παροχή νέας γενιάς ημιαγωγών που είναι αναγκαίοι για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο CEO της Intel, Πατ Γκέλσινγκερ, δήλωσε σε εκδήλωση ότι η εταιρεία θέλει να «ξαναχτίσει τη μαζική παραγωγή στη Δύση», δεδομένων των γεωπολιτικών ανησυχιών στην Ουάσιγκτον σχετικά με την ανάγκη να επιστρέψει κομμάτι της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Γκέσλινκερ ανακοίνωσε ότι η εταιρεία αναδιοργανώνεται σε δύο μονάδες, την Intel Foundry, η οποία θα κατασκευάζει ημιαγωγούς, και την Intel Products, η οποία θα εμπλέκεται στον σχεδιασμό τους. 

Η Intel έχει θέσει ως στόχο να διασφαλίσει ότι το 50% των ημιαγωγών παγκοσμίως θα κατασκευάζονται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη σε μια δεκαετία, έναντι 20% σήμερα. Το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής βρίσκεται στην Ασία, ιδιαίτερα στην Ταϊβάν.

Ο CEO της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, δήλωσε ότι η εταιρεία στηρίζει την προσπάθεια της Intel να γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιπ στον κόσμο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v