Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επαναγορά μετοχών 1 δισ. από την Standard Chartered

Η τράπεζα ανακοίνωσε περικοπές δαπανών ύψους 1,5 δισ. τα επόμενα τρία χρόνια. Αυξάνει το μέρισμα για το σύνολο του έτους κατά 50%. Αλμα 6,9% για τις μετοχές της.

Επαναγορά μετοχών 1 δισ. από την Standard Chartered

Η Standard Chartered υποσχέθηκε να επιστρέψει περισσότερα χρήματα στους μετόχους της, καθώς παρουσίασε τις προσπάθειες για τη βελτίωση των αποδόσεων και τη μείωση της πολυπλοκότητας της τράπεζας με επίκεντρο τις αναδυόμενες αγορές.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ανακοινώνοντας τα κέρδη τέταρτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η τράπεζα με έδρα το Λονδίνο δήλωσε ότι θα ξεκινήσει μια νέα επαναγορά μετοχών ύψους 1 δισ. δολαρίων. Η εταιρεία ανέφερε ότι ένα νέο πρόγραμμα "Fit for Growth" θα εξοικονομήσει περίπου 1,5 δισ. δολάρια σε δαπάνες κατά τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά θα προσθέσει επίσης ένα παρόμοιο ποσό στο κόστος για τις μόνιμες οργανωτικές αλλαγές.

Ο διευθύνων σύμβουλος Μπιλ Γουίντερς, ο οποίος εντάχθηκε στον όμιλο πριν από σχεδόν εννέα χρόνια, αναζητά τρόπους για να ενισχύσει τις αποδόσεις για τους επενδυτές και να τονώσει τη μετοχή, η οποία έχει βυθιστεί περισσότερο από 15% τον τελευταίο χρόνο.

"Δεν είμαστε καθόλου ευχαριστημένοι με την τιμή της μετοχής", δήλωσε ο Γουίντερς στην τηλεόραση του Bloomberg. Η αγορά έχει "την αίσθηση ότι είναι δύσκολο να γίνουν πράγματα στη Standard Chartered και αυτό το πρόγραμμα Fit for Growth πρόκειται να το αντιμετωπίσει αυτό".

Τα προσαρμοσμένα προ φόρων κέρδη της Standard Chartered αυξήθηκαν κατά 63% σε 1,06 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίμηνο έως τον Δεκέμβριο, ξεπερνώντας την εκτίμηση για 989,6 εκατομμύρια δολάρια. Η τράπεζα ανακοίνωσε τελικό μέρισμα 21 σεντς ανά μετοχή, αυξάνοντας την πληρωμή για το σύνολο του έτους κατά 50%. Αποκάλυψε νέες κατευθυντήριες γραμμές, στοχεύοντας σε απόδοση 12% ιδίων κεφαλαίων το 2026 και αύξηση των λειτουργικών εσόδων κατά 5% έως 7% για το 2024 έως το 2026. Αλμα 6,9% κάνουν σήμερα οι μετοχές της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v