Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πούτιν: Το 95% των πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας έχει εκσυγχρονιστεί

Το μήνυμά του την παραμονή της δεύτερης επετείου από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανίκα: Η πυρηνική τριάδα της Ρωσίας - οι στρατηγικές χερσαίες, θαλάσσιες και εναέριες πυρηνικές της δυνατότητες - βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Πούτιν: Το 95% των πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας έχει εκσυγχρονιστεί

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι το 95% των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας έχει εκσυγχρονιστεί και ότι η Πολεμική Αεροπορία μόλις παρέλαβε τέσσερα νέα υπερηχητικά βομβαρδιστικά με πυρηνικές ικανότητες.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Πούτιν έκανε τα σχόλια αυτά σε μαγνητοσκοπημένη ομιλία με αφορμή την ετήσια Ημέρα Υπερασπιστή της Πατρίδας, με την οποία τιμάται η λειτουργία των ενόπλων δυνάμεων, μία ημέρα αφότου πέταξε με ένα εκσυγχρονισμένο στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160M με πυρηνικές ικανότητες.

Την παραμονή της δεύτερης επετείου από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ο Ρώσος ηγέτης εξήρε τους στρατιώτες που πολεμούν εκεί, σε αυτό που αποκάλεσε "ειδική στρατιωτική επιχείρηση", χαιρετίζοντάς τους ως ήρωες που μάχονται για την "αλήθεια και τη δικαιοσύνη".

Κατέθεσε επίσης στεφάνι στον τάφο του άγνωστου στρατιώτη στους πρόποδες του τείχους του Κρεμλίνου για να τιμήσει όσους έπεσαν στη μάχη.

Αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στα επιτεύγματα, όπως είπε, του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος.

Το μήνυμά του: Οτι η πυρηνική τριάδα της Ρωσίας - οι στρατηγικές χερσαίες, θαλάσσιες και εναέριες πυρηνικές της δυνατότητες - είναι ενημερωμένες, εκσυγχρονίζονται συνεχώς και βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

"Ενσωματώνοντας την πραγματική εμπειρία μας στη μάχη, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις με κάθε δυνατό τρόπο, συμπεριλαμβανομένων των συνεχιζόμενων προσπαθειών επανεξοπλισμού και εκσυγχρονισμού", δήλωσε ο Πούτιν.

"Σήμερα, το μερίδιο των σύγχρονων όπλων και εξοπλισμού στις στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις έχει ήδη φτάσει το 95%, ενώ το ναυτικό στοιχείο της "πυρηνικής τριάδας" βρίσκεται σχεδόν στο 100%", πρόσθεσε.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία έχει ξεκινήσει τη σειριακή παραγωγή των νέων υπερηχητικών πυραύλων Zircon και ότι δοκιμάζονται νέα συστήματα κρούσης, τα οποία δεν διευκρίνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v