Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαγκάρντ: Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τους μισθούς

Ικανοποιημένη η επικεφαλής της ΕΚΤ από τις συγκρατημένες αυξήσεις μισθών το 4ο τρίμηνο του 2023. Περιμένει τα δεδομένα πρώτου τριμήνου για περισσότερη «ασφάλεια».

Λαγκάρντ: Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τους μισθούς

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία από τις αμοιβές στη ζώνη του ευρώ είναι καθησυχαστικά, αν και τα πρόσθετα στοιχεία που αναμένονται για τις αρχές του 2024 θα παρέχουν επίσης πολύτιμες πληροφορίες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δήλωσε η πρόεδρος Κριστίν Λαγκάρντ.

«Οι μισθοί του τέταρτου τριμήνου είναι προφανώς ενθαρρυντικοί αριθμοί», είπε σε δημοσιογράφους στη Γάνδη του Βελγίου την Παρασκευή. «Το Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να είναι πιο σίγουρο ότι η διαδικασία αποπληθωρισμού που παρατηρούμε θα είναι βιώσιμη και θα μας οδηγήσει στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%».

«Υπάρχουν πολλοί κλάδοι και εργαζόμενοι που καλύπτονται από διαπραγματεύσεις που θα ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2024 και νομίζω ότι αυτοί οι αριθμοί θα είναι -ειδικά αν συνεχίσουν να είναι ενθαρρυντικοί- σημαντικοί για να αξιολογήσουμε το μέλλον, για να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη».

Ερωτηθείσα εάν η ΕΚΤ θα μπορούσε να κινηθεί πριν τη Federal Reserve, η Λαγκάρντ τόνισε την ανεξαρτησία του ιδρύματός της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v