Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί αναμένεται να κόψει καλοκαιρινές πτήσεις η Ryanair

Η αεροπορική εταιρεία είναι η πρώτη στην Ευρώπη που προειδοποιεί για διαταραχές λόγω της εντεινόμενης κρίσης στην Boeing. Θα παραλάβει λιγότερα αεροσκάφη, μετά την έκρηξη σε Boeing της Alaska Airlines.

Γιατί αναμένεται να κόψει καλοκαιρινές πτήσεις η Ryanair

Η Ryanair θα παραλάβει ακόμη λιγότερα αεροσκάφη Boeing μέχρι το τέλος Ιουνίου από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Michael O'Leary, γεγονός που ενδεχομένως θα ωθήσει την αεροπορική χαμηλού κόστους να μειώσει το καλοκαιρινό της πρόγραμμα στην πιο πολυσύχναστη περίοδο του έτους.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Δουβλίνο είναι η πρώτη στην Ευρώπη που προειδοποιεί για διαταραχές λόγω της εντεινόμενης κρίσης στην Boeing, η οποία έχει περιέλθει σε ρυθμιστικό έλεγχο και της έχει απαγορευτεί να αυξήσει την παραγωγή 737 MAX μετά την έκρηξη στον αέρα στις 5 Ιανουαρίου σε ένα νέο MAX 9 της Alaska Airlines.

Η Ryanair επρόκειτο να παραλάβει 57 αεροσκάφη Boeing MAX 8200 μέχρι τα τέλη Απριλίου, αλλά μόλις πριν από μία εβδομάδα η Boeing ανακοίνωσε στην αεροπορική εταιρεία ότι θα παραλάβει περίπου 50 αεροσκάφη μέχρι τα τέλη Ιουνίου, δήλωσε ο O'Leary. Αυτό όμως θα μπορούσε τώρα να αλλάξει.

«Δεν γνωρίζουμε πραγματικά πόσα αεροσκάφη θα παραλάβουμε από την Boeing», δήλωσε ο O'Leary σε ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης. «Είμαστε πολύ λιγότερο σίγουροι ότι θα πάρουμε μεταξύ 45 και 50».

Σε δήλωσή της στο Reuters, η Boeing επιβεβαίωσε ότι έχει πει σε ορισμένες αεροπορικές εταιρείες ότι οι παραδόσεις θα μπορούσαν να καθυστερήσουν, καθώς η εταιρεία διασφαλίζει ότι τα αεροπλάνα πληρούν όλα τα ρυθμιστικά πρότυπα πριν παραδοθούν στους πελάτες.

«Λυπούμαστε βαθύτατα για τον αντίκτυπο που έχει αυτό στον πολύτιμο πελάτη μας Ryanair», δήλωσε η Boeing. «Εργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες τους και αναλαμβάνουμε δράση με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενίσχυση της ποιότητας και των επιδόσεων παράδοσης των 737».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v