Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτίναξη 26% για τη μετοχή της Zealand Pharma

Ενθουσιασμός για τις δυνατότητες της δανέζικης εταιρείας στην ιδιαίτερα προσοδοφόρα αγορά παχυσαρκίας.

Εκτίναξη 26% για τη μετοχή της Zealand Pharma

Αλμα κάνουν οι μετοχές της δανέζικης Zealand Pharma, αφού η εταιρεία δημοσίευσε ισχυρά αποτελέσματα από μια δοκιμή θεραπείας για ηπατική νόσο, η οποία έχει διαφημιστεί ως πιθανή ανταγωνσιτική στην αναπτυσσόμενη αγορά φαρμάκων για την απώλεια βάρους.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η δοκιμή φάσης 2 του φαρμάκου survodutide έδειξε ότι το 83% των ενηλίκων είδε θετικά αποτελέσματα για μια μορφή φλεγμονής του ήπατος που προκαλείται από την περίσσεια λιποκυττάρων, γνωστή ως "MASH", ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Το φάρμακο έχει "επιδείξει αποτελεσματικότητα" σε άτομα με παχυσαρκία και επί του παρόντος υποβάλλεται σε πέντε δοκιμές Φάσης-3 σε ένα κλινικό πρόγραμμα για άτομα που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα. Έχει λάβει τον προσδιορισμό fast-track από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων.

Οι μετοχές της Zealand Pharma εκτινάχθηκαν κατά 26%, εν μέσω ενθουσιασμού για τις δυνατότητες της εταιρείας στην ιδιαίτερα προσοδοφόρα αγορά παχυσαρκίας που ώθησε την άλλη δανέζικη φαρμακοβιομηχανία Novo Nordisk να γίνει η πολυτιμότερη εταιρεία της Ευρώπης με την ανάπτυξη των Ozempic και Wegovy. Αρκετές άλλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Eli Lilly, Roche και AstraZeneca, επιδιώκουν επίσης να ανταγωνιστούν στον τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v