Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Θετική αντίδραση» στις προτάσεις της ΕΕ για τους αγρότες

Ο Πούτιν και η Ρωσία χρησιμοποιεί ως όπλο πολέμου τα δημητριακά με στόχο την αποσταθεροποίηση, δήλωσαν τόσο ο αρμόδιος υπουργός του Βελγίου, προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου, Ντ. Κλαρινβάλ, όσο και ο Επίτροπος Γεωργίας, Γ. Βοϊτσεκόφσκι.

«Θετική αντίδραση» στις προτάσεις της ΕΕ για τους αγρότες

Η ρωσική επιθετικότητα εναντίον της Ουκρανίας ήταν ο λόγος που οδήγησε στην αύξηση των εισαγωγών στην ΕΕ, ανέφερε ο Επίτροπος Γεωργίας, Γιάνους Βοϊτσεκόφσκι κατά τη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου των αρμόδιων υπουργών.

Επίσης, σημείωσε ότι υπήρξε θετική αντίδραση στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (σ.σ. είχαν παρουσιαστεί 22/2).

Aπό την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και αρμόδιος υπουργός του Βελγίου, προεδρεύουσα χώρα του Συμβουλίου για το τρέχον εξάμηνο, Νταβίντ Κλαρινβάλ, υπογράμμισε ότι ο Πούτιν και η Ρωσία χρησιμοποιεί ως όπλο πολέμου τα δημητριακά με στόχο την αποσταθεροποίηση.

Τέλος, ερωτηθείς για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης των αγροτών, καταδίκασε τη βία από όπου κι αν προέρχεται επισημαίνοντας ότι είναι αντιπαραγωγική και δεν είναι ο σωστός τρόπος για να διαπραγματευτεί κάποιος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v