Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκκληση Γέλεν για στήριξη Ουκρανίας μέσω «παγωμένων» ρωσικών κεφαλαίων

Οι χώρες της G7 πρέπει να βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τα κατασχεμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για να βοηθήσουν την Ουκρανία, τόνισε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν.

Εκκληση Γέλεν για στήριξη Ουκρανίας μέσω «παγωμένων» ρωσικών κεφαλαίων

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, απηύθυνε έκκληση στις μεγαλύτερες ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου να βρουν τρόπους να «ξεκλιδώσουν την αξία» των παγωμένων ρωσικών στοιχείων ενεργητικού για τη στρατιωτική ενίσχυση της Ουκρανίας αλλά και την ανοικοδόμηση της χώρας μετά τον πόλεμο. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η κα. Γέλεν τόνισε ότι υπάρχουν ισχυροί ηθικοί και οικονομικοί λόγοι για να «προχωρήσουμε μπροστά».

«Αυτή θα ήταν μια αποφασιστική απάντηση στην άνευ προηγουμένου απειλή που θέτει η Ρωσία στην παγκόσμια σταθερότητα» υπογράμμισε η Γέλεντ ην Τρίτη στο Σάο Πάολο πριν τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7.

«Θα καθιστούσε σαφές ότι η Ρωσία δεν μπορεί να κερδίσει παρατείνοντας τον πόλεμο και θα έδινε κίνητρα για να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μια δίκαιη ειρήνη με την Ουκρανία» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v