Νέες ρωσικές νίκες δυτικά της Αβντιίβκα

Οι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν σε εδάφη που είναι πιο κατάλληλα για άμυνα, δήλωσε εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, ανακοινώνοντας την απόσυρση από τα χωριά Σιέβερνε και Στέποβε.

Νέες ρωσικές νίκες δυτικά της Αβντιίβκα

H Ουκρανία αποσύρθηκε από τα χωριά Σιέβερνε και Στέποβε κοντά στην πόλη Αβντιίβκα, τα οποία είχαν καταλάβει πρόσφατα ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού. 

«Οι δυνάμεις μας αποσύρθηκαν από τα μικρά χωριά Σιέβερνε και Στέποβε. Σκληρές μάχες για το Σιέβερνε διεξήχθησαν χθες το βράδυ» τόνισε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η Ρωσιά υπέστη βαριές απώλειες. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν σε εδάφη που είναι πιο κατάλληλα για άμυνα. 

Ο ίδιος σημείωσε ότι και τα δύο χωριά είχαν συνολικό πληθυσμό μικρότερο από 100 κατοίκους πριν την εισβολή της Ρωσίας. 

Η Ουκρανία απέσυρε τα στρατεύματά της από την Αβντιίβκα μετά από περισσότερους από τέσσερις μήνες σκληρών μαχών νωρίτερα τον Φεβρουάριο. Ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη για τη Ρωσία από τότε που κατέλαβε το Μπαχμούτ του Ντόνετσκ, μετά από μακρά επίθεση τον Μάιο του 2023.

Η αποχώρηση των ουκρανικών στρατευμάτων από την Αβντιίβκα ήταν ένα σημαντικό πλήγμα για το Κίεβο, λίγο πριν από τη δεύτερη επέτειο του πολέμου. Η κατάληψή της ήταν μια στρατηγική και συμβολική νίκη για τη Μόσχα, με τα ρωσικά στρατεύματα να υψώνουν σημαίες στο πρώην ουκρανικό οχυρό που βρέθηκε επί μία δεκαετία στην πρώτη γραμμή.

Το Κίεβο δήλωσε ότι υποχώρησε για να σώσει τις ζωές των μαχητών του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v