Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Apple εγκαταλείπει τα σχέδια κατασκευής ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Mετά από δέκα χρόνια ο τεχνολογικός κολοσσός κλείνει το τμήμα εξέλιξης του ηλεκτρικού «Apple Car», σύμφωνα με πηγές του Bloomberg. Μεταφέρει εργαζομένους στη μονάδα τεχνητής νοημοσύνης.

Η Apple εγκαταλείπει τα σχέδια κατασκευής ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Η Apple βάζει τέλος στο εγχείρημα κατασκευής ηλεκτρικού αυτοκινήτου, εγκαταλείποντας ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια στην ιστορία της εταιρείας. 

Όπως ανέφεραν πηγές του Bloomberg, ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε την απόφαση στους 2.000 υπαλλήλους που εργάζονταν στο συγκεκριμένο τμήμα την Τρίτη. 

Τα νέα ήρθαν από τα χείλη του COO, Τζεφ Γουίλιαμς και του αντιπροέδρου Κέβιν Λιντς, o οποίος ήταν επικεφαλής του project Titan. 

Τα δύο στελέχη ενημέρωσαν το προσωπικό ότι σταματάνε πλήρως οι δεκαετείς προσπάθειες κατασκευής ηλεκτρικού αυτοκινήτου και ότι πολλοί από τους εργαζομένους του συγκεκριμένου τμήματος θα μεταφερθούν στη μονάδα τεχνητής νοημοσύνης υπό τον Τζον Τζιαναντρέα. Οι εργαζόμενοι αυτοί θα επικεντρωθούν στον τομέα της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης (generative A.I.), ο οποίος αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία. 

Στο τμήμα αυτοκινήτου της Apple απασχολούνται και αρκετές εκατοντάδες μηχανικoί και σχεδιαστές αυτοκινήτου. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, είναι πιθανό κάποιοι από αυτούς να είναι σε θέση να υποβάλουν αίτηση για άλλες θέσεις εντός της εταιρείας. Θα υπάρξουν απολύσεις, αλλά είναι άγνωστο πόσες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v