Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Εξωση» στους λομπίστες της Amazon από το Ευρωκοινοβούλιο

Oι εκπρόσωποι της Amazon φέρεται να αρνήθηκαν να παραστούν σε ακροάσεις σχετικά με ανησυχίες για τις συνθήκες εργασίας στις αποθήκες της εταιρείας.

«Εξωση» στους λομπίστες της Amazon από το Ευρωκοινοβούλιο

Οι λομπίστες της Amazon πρόκειται να αποκλειστούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι κοσμήτορες του κοινοβουλίου εξουσιοδότησαν σήμερα τον Γενικό Γραμματέα να αποσύρει τις 14 κάρτες πρόσβασης του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου, δήλωσε στο Politico ο Ρουμάνος ευρωβουλευτής, Ντράγκος Πισλάρου.  Ο Κοσμήτορας και Τσέχος ευρωβουλευτής των Πρασίνων Μαρσέλ Κολάγια επιβεβαίωσε την απόφαση.

Η κίνηση ήρθε μετά από αίτημα της επιτροπής απασχόλησης του Κοινοβουλίου, της οποίας προεδρεύει ο Πισλάρου, αφού οι εκπρόσωποι της Amazon αρνήθηκαν να συμμετάσχουν σε διάλογο με τους ευρωβουλευτές και να παραστούν σε ακροάσεις σχετικά με ανησυχίες για τις συνθήκες εργασίας στις αποθήκες της εταιρείας.

«Το θέμα μπορεί να επανεξεταστεί αν η Amazon δείξει προθυμία να συνεργαστεί, ιδιαίτερα μετά από αίτημα της επιτροπής απασχόλησης», είπε ο Πισλάρου, σημείο που επιβεβαίωσε ο Κολάγια ότι συμπεριλήφθηκε στο σημείωμα που παρουσιάστηκε στη συνάντηση των κοσμήτορων.

Οι εκπρόσωποι της Amazon κλήθηκαν να παρευρεθούν σε ακρόαση της επιτροπής απασχόλησης με θέμα «Συνθήκες εργασίας στις αποθήκες της Amazon» στις 23 Ιανουαρίου, αλλά δεν εμφανίστηκαν.

Η επιτροπή απέστειλε επιστολή στην πρόεδρο του κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα ζητώντας να απαγορευτεί η πρόσβαση των εκπροσώπων των συμφερόντων της εταιρείας.

«Είναι παράλογο για τα μέλη να δέχονται λόμπινγκ από την Amazon, ενώ ταυτόχρονα να τους στερείται το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν τα συμφέροντα των Ευρωπαίων πολιτών και να διερευνήσουν ισχυρισμούς για παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων που κατοχυρώνονται στις Συνθήκες της ΕΕ και την εργατική νομοθεσία της ΕΕ», αναφέρεται στην επιστολή. .

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v