Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πόσα λεφτά χρειάζεστε για να γίνετε μέλος στο κλαμπ του «πλούσιου 1%»

Θα χρειαστείτε περίπου 15% περισσότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο για να ενταχθείτε στην πλουσιότερη κατηγορία των Αμερικανών, σύμφωνα με έκθεση. Πρωτιά για το Μονακό.

Πόσα λεφτά χρειάζεστε για να γίνετε μέλος στο κλαμπ του «πλούσιου 1%»

Η είσοδος στο κορυφαίο 1% του πλούσιου πληθυσμού στις ΗΠΑ γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, χρειάζονται πλέον τουλάχιστον 5,8 εκατομμύρια δολάρια για να μπει κανείς στο πλουσιότερο κλιμάκιο της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, σχεδόν 15% περισσότερα από ό,τι πριν από περίπου 12 μήνες, σύμφωνα με έρευνα της μεσιτικής εταιρείας ακινήτων Knight Frank.

Το Μονακό διατηρεί την πρώτη θέση για το υψηλότερο όριο παγκοσμίως, στα 12,8 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 3,2% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ στο Λουξεμβούργο και στην Ελβετία χρειάζεται κανείς περισσότερα από 8 εκατ. δολάρια για να μπει στην κατηγορία, σύμφωνα με την έκθεση 2024 Wealth Report της εταιρείας.

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν πως η ανάκαμψη των αγορών στις ΗΠΑ και σε άλλες δυτικές χώρες διευρύνει το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ανά άτομο του Μονακό, ύψους περίπου 240.000 δολαρίων, είναι πάνω από 900 φορές μεγαλύτερο από αυτό του Μπουρούντι της Ανατολικής Αφρικής, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022 έβλαψε μια παγκόσμια οικονομία που μόλις είχε συνέλθει από την πανδημία, στέλνοντας τις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων στα ύψη. Ενώ αυτό προκάλεσε προβλήματα παγκοσμίως, τα φτωχότερα κράτη που πρέπει να εισάγουν αυτά τα αγαθά επλήγησαν ιδιαίτερα σκληρά, καθώς αυξήθηκε το κόστος δανεισμού.

Ωστόσο, δεν αισθάνθηκαν όλοι αυτή την πίεση. Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο πρόσθεσαν 1,5 τρισεκατομμύριο δολάρια στη συνολική τους περιουσία πέρυσι, με τον επικεφαλής της Tesla, Ελον Μασκ, να προσθέτει τα περισσότερα, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v