Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπόνους 136 εκατ. ξεκλείδωσε ο CEO της Uber

Ο Dara Khosrowshahi απέκτησε δικαίωμα στο ποσό, αφού πέτυχε αποτίμηση της εταιρείας ταξί ύψους 120 δισ. Το μπόνους, που είχε οριστεί πριν από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο το 2019, φαινόταν απίθανο να επιτευχθεί.

Μπόνους 136 εκατ. ξεκλείδωσε ο CEO της Uber

Ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi, έλαβε δικαιώματα αγοράς μετοχών αξίας περίπου 136 εκατ. δολαρίων, αφού πέτυχε έναν στόχο απόδοσης που εξασφάλισε αποτίμηση της εταιρείας ταξί ύψους 120 δισ. δολαρίων.

Oπως μεταδίδουν οι Financial Times, το μπόνους, που είχε οριστεί πριν από την εισαγωγή της Uber στο χρηματιστήριο το 2019, φαινόταν απίθανο να επιτευχθεί για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της ως δημόσια εταιρεία, καθώς πάλευε με συνεχείς ζημίες που ανέρχονταν σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.

Αλλά τα αποτελέσματα της Uber βελτιώθηκαν πρόσφατα υπό τον Khosrowshahi. Η εταιρεία ανέφερε σε πρόσφατη κατάθεση ότι ο στόχος απόδοσης του διευθύνοντος συμβούλου είχε επιτευχθεί αφού η αξία των μετοχών της ήταν κατά μέσο όρο τουλάχιστον 120 δισ. δολάρια κατά τη διάρκεια 90 ημερών διαπραγμάτευσης έως τις 6 Φεβρουαρίου.

Ο Khosrowshahi προσελήφθη το 2017 από την Expedia, όπου κάποτε ήταν ο καλύτερα αμειβόμενος διευθύνων σύμβουλος στον S&P 500.

Για να τον αποζημιώσει για τα δικαιώματα προαίρεσης ύψους 160 εκατ. δολαρίων από τα οποία παραιτήθηκε κατά την αποχώρησή του από την Expedia, η Uber συμφώνησε ότι θα λάμβανε options επί 1,75 εκατ. μετοχών, εάν επιτυγχανόταν ο στόχος των 120 δισ. δολαρίων και παρέμενε στη θέση του για πέντε χρόνια. Κι άλλα στελέχη είχαν επίσης αποζημιώσεις δυνητικά αξίας εκατομμυρίων που συνδέονταν με αυτό το όριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v