Ουκρανία: Καταρρίψαμε τρία ρωσικά βομβαρδιστικά Su-34

Έπειτα από επιχειρήσεις κατά εχθρικού αεροσκάφους τη νύχτα, καταστράφηκαν άλλα δύο ρωσικά βομβαρδιστικά στους τομείς της Αβντιίβκα και της Μαριούπολης, ανακοίνωσε ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ουκρανία: Καταρρίψαμε τρία ρωσικά βομβαρδιστικά Su-34

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέρριψαν ακόμη τρία ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Su-34.

"Έπειτα από επιτυχείς επιχειρήσεις μάχης κατά εχθρικού αεροσκάφους τη νύχτα πριν από το ξημέρωμα της 29ης Φεβρουαρίου, καταστράφηκαν άλλα δύο ρωσικά αεροσκάφη: Su-34 μαχητικά βομβαρδιστικά στους τομείς της Αβντιίβκα και της Μαριούπολης", δήλωσε ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Ολεξάντρ Σίρσκι σε μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram.

Η Ρωσία, η οποία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από περίπου δύο χρόνια, δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει τις δηλώσεις του Σίρσκι. Το Reuters δεν ήταν σε θέση μέχρι στιγμής να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν αυτόν τον μήνα την Αβντιίβκα στην ανατολική Ουκρανία ύστερα από μάχη επί μακρόν, ενώ τον Μάιο του 2022 είχαν θέσει πλήρως υπό τον έλεγχό τους τη Μαριούπολη, πόλη-λιμάνι στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι η Ρωσία έχασε έξι πολεμικά αεροσκάφη σε τρεις ημέρες.

Από τότε που έλαβαν δυτικά αντιαεροπορικά συστήματα, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θέτουν μεγαλύτερη απειλή στη ρωσική πολεμική αεροπορία σε περιοχές κοντά στις γραμμές του μετώπου, αν και πρόσφατα έχουν υποστεί πλήγματα στα ανατολικά πεδία των μαχών.

Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι πλήττει μη στρατιωτικούς στόχους χρησιμοποιώντας Su-34, ιδιαίτερα στην περιφέρεια της Χερσώνας στη νότια Ουκρανία, όπως και επιτιθέμενη στις γραμμές του μετώπου στην Ουκρανία.

Η Ρωσία αρνείται ότι θέτει σκοπίμως στο στόχαστρο μη στρατιωτικούς στόχους, μολονότι μεγάλος αριθμός έχει σκοτωθεί σε επιδρομές της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v