Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η G20 συζητά σχέδιο για παγκόσμιο φόρο στους δισεκατομμυριούχους

Μέτρα για την καταπολέμηση της φοροαποφυγής των κροίσων του πλανήτη αναζητούν οι ηγέτες της G20. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, εξέφρασε ανοιχτά τη στήριξή του σε έναν παγκόσμιο φόρο.

Η G20 συζητά σχέδιο για παγκόσμιο φόρο στους δισεκατομμυριούχους

Η ομάδα των 20 πλουσιότερων κρατών του κόσμου εξερευνά σχέδια για την επιβολή ενός φόρου στους περίπου 3.000 δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, με στόχο να βάλουν τέλος στην «κούρσα προς τα κάτω» που έχει επιτρέψει στους υπερπλούσιους να πληρώνουν λιγότερους φόρους από τον υπόλοιπο πληθυσμό. 

Οι ηγέτες των χωρών της G20 που συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη στο Σάο Πάολο ετοιμάζονται να συζητήσουν έναν διεθνή μηχανισμό για τη φορολόγηση των κροίσων με περιουσία άνω του 1 δισ. δολαρίων. 

Όπως μεταδίδει η Guardian, το σχέδιο προωθεί η Βραζιλία, η οποία ασκεί από τον Δεκέμβριο την εκ περιτροπής προεδρίς της G20. 

O υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας, Φερνάντο Χαντάντ, πιέζει για την υιοθέτηση του μέτρου. 

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, εξέφρασε ανοιχτά τη στήριξή του στο μέτρο.

«Αυτή τη στιγμή οι πλουσιότεροι άνθρωποι μπορούν να μην φορολογούνται όσο άλλοι άνθρωποι που είναι λιγότερο πλούσιοι» τόνισε ο Λεμέρ στο Reuters, λέγοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει όσο πιο γρήγορα γίενται αυτή την ιδέα για έναν φόρο στους δισεκατομμυριούχους. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v