Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέμπτο μήνα υποτονικά τα εργοστάσια στην Κίνα

Κατεβάζει συνεχώς ταχύτητα η βιομηχανία, αυξάνοντας τις πιέσεις στον πρόεδρο Σι Τζίνπινγκ. Ο δείκτης μεταποίησης πέφτει, καθώς το Πεκίνο ετοιμάζεται να αποκαλύψει νέο ετήσιο στόχο ανάπτυξης.

Πέμπτο μήνα υποτονικά τα εργοστάσια στην Κίνα

Η οικονομία της Κίνας παρουσίασε περαιτέρω σημάδια υποτονικής δυναμικής, καθώς η εργοστασιακή δραστηριότητα επιβραδύνθηκε, αυξάνοντας τις πιέσεις προς τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ να κάνει περισσότερα για να τονώσει την ανάπτυξη, λίγες ημέρες πριν το Πεκίνο ανοίξει την ετήσια κορυφαία πολιτική του εκδήλωση.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο επίσημος δείκτης διευθυντών προμηθειών μεταποίησης της χώρας διαμορφώθηκε στο 49,1 για τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα Παρασκευή, υποχωρώντας από την μέτρηση του 49,2 τον Ιανουάριο, συμβαδίζοντας με την πρόβλεψη των αναλυτών του Reuters. Μια μέτρηση κάτω του 50 σηματοδοτεί συρρίκνωση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η συνεχής αδυναμία του δείκτη PMI μεταποίησης της Κίνας - ο οποίος βρίσκεται κάτω από το 50 για πέντε συνεχόμενους μήνες και κάθε μήνα από τον Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο - έρχεται καθώς το Πεκίνο πρόκειται να ξεκινήσει την Τρίτη την ετήσια συνεδρίαση του κοινοβουλίου του, του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου, όπου θα ανακοινώσει τους στόχους του για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημοσιονομική τόνωση φέτος.

Χιλιάδες αντιπρόσωποι από όλη τη χώρα θα κατέβουν στο Πεκίνο την επόμενη εβδομάδα για τη συνεδρίαση, κατά τη διάρκεια της οποίας το Κομμουνιστικό Κόμμα θα ανακοινώσει επίσης τον στρατιωτικό προϋπολογισμό του για το έτος, πιθανές αλλαγές σε ανώτερα στελέχη και θα επισημάνει τις προτεραιότητες της πολιτικής του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v