Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Πάνω από €25 δισ. τραπεζικά δάνεια στα ακίνητα

Η αξία των πωλήσεων νέων κατοικιών από τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες ακινήτων υποχώρησε 60% τον περασμένο μήνα σε ετήσια βάση, μετά από πτώση 34,2% τον Ιανουάριο. Το κράτος προωθεί 6.000 προγράμματα στο real estate.

Κίνα: Πάνω από €25 δισ. τραπεζικά δάνεια στα ακίνητα

Συνολικός αριθμός 276 πόλεων σε 31 περιοχές στο επίπεδο των κινεζικών επαρχιών έχουν οργανώσει συντονιστικούς μηχανισμούς χρηματοδοτήσεων στον τομέα των μεσιτικών συναλλαγών, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

Περίπου 6.000 προγράμματα στο real estate έχουν συμπεριληφθεί στις “λευκές λίστες” και έχουν ενταχθεί σε σχετικές χρηματοδοτήσεις, σύμφωνα με το υπουργείο Στέγασης και Αστικής-Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι εμπορικές τράπεζες έδρασαν με ευελιξία αναλύοντας τα διαθέσιμα προγράμματα, ενώ έχουν εγκρίνει δανειοδοτήσεις άνω των 200 δισεκατομμυρίων γιουάν (25,7 δισεκατομμυρίων ευρώ), όπως ανακοίνωσε το ίδιο υπουργείο, στην  η πιο πρόσφατη ένδειξη ότι οι δανειστές λαμβάνουν υπόψη την ώθηση της κυβέρνησης να στηρίξει την ταλαιπωρημένη αγορά ακινήτων.

Η αξία των πωλήσεων νέων κατοικιών από τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες ακινήτων υποχώρησε 60% τον περασμένο μήνα σε ετήσια βάση, μετά από πτώση 34,2% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της China Real Estate Information Corp.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BLOOMBERG

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v