Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απολογισμός Σώματος Επιτρόπων στη θητεία φον ντερ Λάιεν

Από την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας και ακραίων καιρικών φαινομένων λόγω της κλιματικής αλλαγής, ως την αντίδραση στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τη διαχείριση της χειρότερης ενεργειακής κρίσης. Προκλήσεις και λύσεις.

Απολογισμός Σώματος Επιτρόπων στη θητεία φον ντερ Λάιεν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε μια επισκόπηση των κύριων επιτευγμάτων του Σώματος των Επιτρόπων, από την 1η Δεκεμβρίου 2019 που ανέλαβε καθήκοντα ως σήμερα, υπό την προεδρία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στη δημοσίευση περιγράφεται λεπτομερώς πώς η Επιτροπή δεν παρεξέκλινε από την υλοποίηση των έξι προτεραιοτήτων που έθεσε στην αρχή της θητείας της, βρίσκοντας παράλληλα λύσεις για ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει ποτέ η Ευρώπη, αναφέρει ανακοίνωση της Κομισιόν.

Από την αντιμετώπιση μιας παγκόσμιας πανδημίας και την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων λόγω της κλιματικής αλλαγής ως την αντίδραση στον βάναυσο επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τη διαχείριση της χειρότερης ενεργειακής κρίσης εδώ και δεκαετίες, η επισκόπηση αυτή καταδεικνύει πώς η τρέχουσα Επιτροπή, παρά την πίεση από τις πολλαπλές κρίσεις, σήκωσε τα μανίκια και αντιμετώπισε αποφασιστικά τις προκλήσεις.

Έχει ανταποκριθεί στις ανησυχίες των Ευρωπαίων πολτών και κατάφερε να αντιμετωπίσει τις κρίσιμες προκλήσεις με τις οποίες θα έρθουν αντιμέτωπες και οι μελλοντικές γενιές Ευρωπαίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Στην παγκόσμια σκηνή, η τρέχουσα Επιτροπή βοήθησε την ΕΕ να γίνει ισχυρότερη και τολμηρότερη, ανταποκρινόμενη πλήρως στις σημερινές γεωπολιτικές προκλήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v