Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θα πάρουν την ανηφόρα οι τιμές χοιρινού στην Κίνα

Οι τιμές του πιο δημοφιλούς κρέατος της χώρας αναμένεται ότι θα αυξηθούν, καθώς οι κτηνοτρόφοι μειώνουν τα κοπάδια χοίρων τους.

Θα πάρουν την ανηφόρα οι τιμές χοιρινού στην Κίνα

Οι τιμές του χοιρινού κρέατος στην Κίνα είναι πιθανό να ανακάμψουν το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, σύμφωνα με τον Liu Yonghao, πρόεδρο του New Hope Group, του μεγαλύτερου κατασκευαστή ζωοτροφών της χώρας και ενός από τους κορυφαίους προμηθευτές κρέατος.

"Αυτός ο κύκλος του χοιρινού κρέατος ήταν μεγαλύτερος από το αναμενόμενο, αλλά εξακολουθούμε να έχουμε εμπιστοσύνη", δήλωσε ο Liu στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της Κινεζικής Λαϊκής Πολιτικής Συμβουλευτικής Διάσκεψης. "Υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ότι οι παραγωγοί χοίρων θα σταματήσουν να έχουν απώλειες στο δεύτερο εξάμηνο".

Οι παρατηρήσεις του Liu απηχούν τις απόψεις του κλάδου ότι οι τιμές του πιο δημοφιλούς κρέατος της χώρας θα αυξηθούν, καθώς οι κτηνοτρόφοι θα μειώσουν τα κοπάδια χοίρων τους, ενώ η ζήτηση μπορεί να βελτιωθεί αργότερα φέτος κατά την παραδοσιακή περίοδο αιχμής της ζήτησης.

Το υπουργείο Γεωργίας μείωσε τον στόχο του για το κοπάδι ενήλικων θηλυκών χοίρων την περασμένη εβδομάδα σε 39 εκατομμύρια κεφάλια από 41 εκατομμύρια, η πρώτη τέτοια κίνηση από τότε που ο στόχος τέθηκε σε εφαρμογή το 2021. Το κοπάδι ενήλικων θηλυκών χοίρων ήταν στα 40,67 εκατομμύρια στα τέλη Ιανουαρίου, μετά από πτώση επί 13 συνεχόμενους μήνες.

Οι περίοδοι άνθησης και ύφεσης στην κινεζική αγορά χοίρων, ο λεγόμενος κύκλος του χοιρινού κρέατος, διαρκούν συνήθως τρία ή τέσσερα χρόνια, καθώς οι κτηνοτρόφοι ενισχύουν τα κοπάδια τους για να πιάσουν υψηλότερες τιμές - μόνο που η πρόσθετη προσφορά υπερκαλύπτει αργότερα τη ζήτηση. Οι τιμές των χοίρων εξακολουθούν να κυμαίνονται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v