Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mπόστιτς (Fed): Δεν υπάρχει βιασύνη για μειώσεις επιτοκίων

H αγορά εργασίας και η οικονομία ευημερούν, δίνοντας στη Fed την πολυτέλεια να λάβει αποφάσεις χωρίς την πίεση του χρόνου, τόνισε ο αξιωματούχος της Fed.

Mπόστιτς (Fed): Δεν υπάρχει βιασύνη για μειώσεις επιτοκίων

H Fed δεν βιάζεται να μειώσει τα επιτόκια δεδομένου ότι η οικονομία και η αγορά εργασίας παραμένουν ισχυρές, τόνισε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας Ράφαελ Μπόστιτς. 

«Πρέπει να δω περισσότερη πρόοδο για να αποκτήσω απόλυτη σιγουριά ότι ο πληθωρισμός οδεύει με βεβαιότητα προς το 2%» ανέφερε σε άρθρο του ο Μπόστιτς, τονίζοντας το ενδεχόμενο ο πληθωρισμός να μείνει κολημμένος πάνω από τον στόχο της κεντρικής τράπεζας και μια τόνωση της ζήτησης να τον οδηγήσει ακόμα υψηλότερα. 

«Μόνο όταν αποκτήσω σιγουριά θα νιώσω ότι είναι ώρα να ξεκινήσουν οι μειώσεις επιτοκίων» σημείωσε. 

«Τα καλά νέα είναι ότι η αγορά εργασίας και η οικονομία ευημερούν, δίνοντας στη Fed την πολυτέλεια να λάβει αποφάσεις χωρίς την πίεση του χρόνου» υπογράμμισε. 

Ο ίδιος υποστήριξε ότι αισθάνεται πως ο πληθωρισμός οδεύει προς μια αργή επιστροφή στον στόχο της Fed χωρίς να προκληθεί σοβαρό πλήγμα στην οικονομία ή την αγορά εργασίας, κάτι που όπως τόνισε είναι μια μεγάλη επιτυχία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v