Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρευστοποιήσεις στο Bitcoin μετά το ιστορικό ρεκόρ

(upd) Βαριές απώλειες καταγράφει το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο μετά την άνοδο σε νέο ιστορικό υψηλό. Άλμα πάνω από 50% από την αρχή του 2024 με ώθηση από τη ζήτηση για τα νέα ETF. Στήριξη και από το «halving».

Ρευστοποιήσεις στο Bitcoin μετά το ιστορικό ρεκόρ

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Στο «κόκκινο» κινείται το bitcoin μετά τα νέα επίπεδα ρεκόρ στα σκαρφάλωσε την Τρίτη.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το κρυπτονόμισμα ενισχύθηκε έως και 2,5% στα 69.191 δολάρια και στη συνέχεια βούτηξε ώς και 12% στα 59.500 δολάρια. 

Το κρυπτονόμισμα έχει πραγματοποιήσει ράλι πάνω από 50% από την αρχή του 2024 με ώθηση από την έγκριση των νέων ETF, προκαλώντας αισιοδοξία στην ευρύτερη αγορά ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού.

Στις αρχές Ιανουαρίου, η SEC ενέκρινε τη δημιουργία ETF στην αγορά spot του bitcoin, διευρύνοντας την πρόσβαση των επενδυτών στο κρυπτονόμισμα. Τους τελευταίους δύο μήνες έχουν καταγραφεί καθαρές εισροές 7 δισ. δολαρίων στα νέα ETF που έχουν λανσάρει επενδυτικοί κολοσσοί όπως η BlackRock και η Fidelity. 

Ενας ακόμη παράγοντας που εξηγεί την εκτίναξη της τιμής του bitcoin είναι και το επερχόμενο «halving».

Το halving σημαίνει ότι κάθε περίπου τέσσερα χρόνια μειώνεται στο μισό η «εξόρυξη» νέων νομισμάτων bitcoin και άρα υπάρχει ένα σοκ από την πλευρά της προσφοράς. 

H ανάκαμψη του bitcoin από τα χαμηλά του Νοεμβρίου του 2022 ξεκίνησε στις αρχές του 2023 και έχει εκτινάξει την κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού στα 2,6 τρισ. δολάρια.

Το bitcoin είχε σημειώσει το προηγούμενο ρεκόρ των 68.991 δολαρίων στις 10 Νοεμβρίου του 2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v