Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Ενισχύθηκε η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα

Μικρότερη άνοδο από αυτήν που ανέμεναν οι αναλυτές σημείωσαν οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Φεβρουάριο. Αύξηση 5,1% στους μισθούς σε ετήσια βάση.

ΗΠΑ: Ενισχύθηκε η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα

Οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα επιταχύνθηκαν τον Φεβρουάριο, σε μια ακόμα ένδειξη ότι η αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική παρά τα υψηλά επιτόκια.

Οι νέες θέσεις εργασίας στις αμερικανικές επιχειρήσεις αυξήθηκαν, σύμφωνα με την ADP, κατά 140.000 τον περασμένο μήνα, από 111.000 τον Ιανουάριο και κάτω από την εκτίμηση των αναλυτών του Dow Jones για 150.000.

Όπως μεταδίδει το CNBC, οι ετήσιες αμοιβές των εργαζομένων ενισχύθηκαν 5,1%. Πρόκειται για τη μικρότερη αύξηση από τον Αύγουστο του 2021, μια πιθανή ένδειξη ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται. 

«Η απασχόληση παραμένει ισχυρή. Οι μισθολογικές αυξήσεις κινούνται χαμηλότερα αλλά εξακολουθούν να παραμένουν πάνω από τον πληθωρισμό», τόνισε η επικεφαλής οικονομολόγος της ADP, Νέλα Ρίτσαρντσον. 

«Εν ολίγοις, η αγορά εργασίας είναι δυναμική αλλά δεν αλλάζει τις παραμέτρους όσον αφορά τις μειώσεις επιτοκίων από τη Fed φέτος», πρόσθεσε. 



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v