Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψαλίδι έως 10% στα μπόνους της Deutsche Bank

Θύμα η επενδυτική τραπεζική. Το συμβουλευτικό προσωπικό επί συγχωνεύσεων και εξαγορών υπέστη τις βαθύτερες μειώσεις. Υψηλότερα επιτόκια, λιγότερα deals, μείωση στα έσοδα και στις αμοιβές.

Ψαλίδι έως 10% στα μπόνους της Deutsche Bank

Η Deutsche Bank μείωσε τη δεξαμενή των μπόνους της για το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής μέχρι και πάνω από 10% μετά την πτώση των συμφωνιών και την επιβράδυνση των συναλλαγών πέρυσι.

Το συμβουλευτικό προσωπικό επί συγχωνεύσεων και εξαγορών υπέστη κάποιες από τις βαθύτερες μειώσεις, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg υπό τον όρο ανωνυμίας. Κατά μέσο όρο, τα μπόνους της Deutsche Bank μειώθηκαν 5%, πρόσθεσαν.

Εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η γερμανική τράπεζα προειδοποίησε τον Ιανουάριο ότι τα μπόνους για την περασμένη χρονιά αντανακλούν μια δύσκολη αγορά για την επενδυτική τράπεζα, βασικό μοχλό κερδών έως ότου τα αυξημένα επιτόκια άρχισαν να επιβαρύνουν τη σύναψη deals. Ομόλογοι εταιρείες, όπως η Barclays, έχουν επίσης περικόψει τις μεταβλητές αποζημιώσεις, ενώ οι τραπεζίτες σε πολλές εταιρείες της Wall Street ομοίως προετοιμάζονται για κατ' αποκοπή χαμηλότερες πληρωμές.

Οι μεταβλητές αμοιβές «θα αντικατοπτρίζουν την απόδοση», δήλωσε τον Ιανουάριο ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank James von Moltke. «Και, όπως έχετε δει σε διάφορους τομείς της επενδυτικής τραπεζικής το 2023, ήταν δύσκολη η αγορά».

Τα έσοδα της επενδυτικής τράπεζας μειώθηκαν κατά 9% πέρυσι, εξαιτίας της πτώσης 38% στον τομέα παροχής συμβουλών και 11% στα έσοδα από συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v