Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενεση κεφαλαίων πάνω από $1 δισ. στην τράπεζα NYCB

Στο +30% από το -42% γύρισε η μετοχή της New York Community Bancorp μετά την ανακοίνωση για επιτυχημένη άντληση κεφαλαίων. Στο Διοικητικό Συμβούλιο ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Τραμπ, Στιβ Μνούτσιν.

Ενεση κεφαλαίων πάνω από $1 δισ. στην τράπεζα NYCB

Η αμερικανική περιφερειακή τράπεζα New York Community Bancorp ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι άντλησε κεφάλαια πάνω από 1 δισ. δολάρια και ότι προέβη σε αλλαγές στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της WSJ που ανέφερε ότι η τράπεζα επιχειρεί να αντλήσει κεφάλαια σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις ανησυχίες σχετικά με την έκθεσή της στο εμπορικό real estate και τη μεγάλη πτώση της μετοχής της.

Αμέσως μετά την είδηση της WSJ, η μετοχή της τράπεζας βούτηξε ως και 42%.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η NYCB συμφώνησε με τη Liberty Strategic Capital του πρώην Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Στιβ Μνούτσιν, τη Hudson Bay Capital και τη Reverence Capital Partners για «ένεση» κεφαλαίων άνω του 1 δισ. δολαρίων.

Ο Μνούτσιν θα είναι ένα από τα τέσσερα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας. 

Ο Τζόζεφ Ότινγκ, πρώην οικονομικός ελεγκτής του νομίσματος υπό τον Τραμπ, αναλαμβάνει τη θέση του CEO. 

«Αξιολογήσαμε την επένδυση αυτή λαμβάνοντας υπόψη το προφίλ ρίσκου της τράπεζας» τόνισε ο Μνούτσιν σε ανακοίνωση. «Με την επένδυση κεφαλαίων άνω του 1 δισ. δολαρίων στην τράπεζα, πιστεύουμε ότι έχουμε αρκετά κεφάλαια αν χρειαστεί να αυξηθούν τα αποθέματα στο μέλλον για να ευθυγραμμίζονται ή να κινούνται υψηλότερα από τον δείκτη κάλυψης των μεγάλων ομότιμων τραπεζών της NYCB» πρόσθεσε. 

Η Liberty θα επενδύσει 450 εκατ. δολάρια, η Hudson Bay 250 εκατ. δολάρια και η Reverence 200 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η τράπεζα βρίσκεται σε κρίση από τον Ιανουάριο, όταν αποκάλυψε προβλήματα στο χαρτοφυλάκιο εμπορικών στεγαστικών δανείων και ανακοίνωσε ζημίες για το τέταρτο τρίμηνο. Την επόμενη εβδομάδα η NYCB ανέφερε ότι εντόπισε αδυναμίες στον τρόπο που αξιολογεί και παρακολουθεί τα δάνεια. 

Οι αποκαλύψεις οδήγησαν σε διαδοχικές περικοπές της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της τράπεζας. 

Από την αρχή του Ιανουαρίου η μετοχή της NYCB έχει βουτήξει πάνω από 70%. 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v