Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σπάνια ένδειξη υποστήριξης από ηγέτη της ΕΕ στον Τραμπ: Στις ΗΠΑ ο Ορμπαν

«Η μόνη σοβαρή ευκαιρία για ειρήνη τώρα είναι αν μπορέσει να επιστρέψει - αυτή είναι η μόνη μου ελπίδα», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός. Θα συναντηθούν στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο.

Σπάνια ένδειξη υποστήριξης από ηγέτη της ΕΕ στον Τραμπ: Στις ΗΠΑ ο Ορμπαν

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν πρόκειται να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο σήμερα Παρασκευή, σε μια σπάνια ένδειξη υποστήριξης από έναν ηγέτη της ΕΕ προς τον επικρατέστερο Ρεπουμπλικανό.

Οπως σχολιάζουν οι Financial Times, ο Ούγγρος ηγέτης υποστηρίζει ανοιχτά τον Τραμπ, έναν σκεπτικιστή των διατλαντικών συμμαχιών των ΗΠΑ, για μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο. Η επικρατούσα άποψη στο υπόλοιπο μπλοκ είναι ότι ο Τραμπ θα ήταν απρόβλεπτος και δύσκολα αντιμετωπίσιμος και θα αύξανε τους κινδύνους για την ασφάλεια στην Ευρώπη, αν ανάγκαζε την Ουκρανία σε κατάπαυση του πυρός με τη Ρωσία με τους όρους της Μόσχας.

"Η μόνη σοβαρή ευκαιρία για ειρήνη τώρα είναι αν μπορέσει να επιστρέψει - αυτή είναι η μόνη μου ελπίδα", δήλωσε ο Όρμπαν για τον Τραμπ την περασμένη εβδομάδα. "Διαφορετικά, ο πόλεμος μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας θα είναι μακρύς, θα πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην Ουγγαρία και θα δημιουργεί όλο και πιο ισχυρά διλήμματα για την ευρωπαϊκή πολιτική".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v