Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίθεση Μπρετόν σε φον ντερ Λάιεν: «Ούτε το ΕΛΚ δεν την πιστεύει»

«Είναι δυνατόν να (ξανα)ανατεθεί η διαχείριση της Ευρώπης στο ΕΛΚ για άλλα 5 χρόνια ή 25 συνεχόμενα χρόνια; Το ίδιο το ΕΛΚ δεν φαίνεται να πιστεύει στην υποψήφιά του», έγραψε στο Χ ο Επίτροπος.

Επίθεση Μπρετόν σε φον ντερ Λάιεν: «Ούτε το ΕΛΚ δεν την πιστεύει»

Eπίθεση στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εξαπέλυσε ο επίτροπος εσωτερικής αγοράς, Τιερί Μπρετόν με ανάρτησή του στην πλατφόρμα “Χ”.

«Το πραγματικό ερώτημα τώρα: Είναι δυνατόν να (ξανα)ανατεθεί η διαχείριση της Ευρώπης στο ΕΛΚ για άλλα 5 χρόνια ή 25 συνεχόμενα χρόνια; Το ίδιο το ΕΛΚ δεν φαίνεται να πιστεύει στην υποψήφιά του».

Με ανάρτησή του, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ, Θανάσης Μπακόλας απάντησε: «Σας ευχαριστούμε, επίτροπε Μπρετόν, για το ενδιαφέρον σας για το ΕΛΚ και την υποψήφιά μας. Γνωρίζω ότι οι φιλελεύθεροι αγωνιούν για τις επερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές – χωρίς διορατικότητα, κανένα μήνυμα, καμία συνάφεια. Και ξέρω ότι τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα στη Γαλλία για το (σ.σ. κόμμα ) Renaissance, καθώς πιέζονται από τα άκρα που βοήθησαν να αναπτυχθούν αποδυναμώνοντας την παραδοσιακή κεντροαριστερά & την κεντροδεξιά. Σας εύχομαι τα καλύτερα στην εκστρατεία!».

Σε ερώτηση που τέθηκε για τη στάση του Τιερί Μπρετόν κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης της Κομισιόν στους ανταποκριτές, η εκπρόσωπος Βέρλε Νατς απάντησε ότι η Επιτροπή δεν σχολιάζει κι ότι είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για προσωπική τοποθέτηση και δεν έγινε με τον ρόλο του ως επιτρόπου. Υπογράμμισε επίσης ότι η γενική γραμματεία θα στείλει υπενθύμιση σε όλους τους επιτρόπους για τις κατευθυντήριες γραμμές σε σχέση με την περίοδο της εκστρατείας εν όψει των ευρωεκλογών.

Πηγή: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v