Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλό 16 ετών για τη μετοχή της UBS με ευλογίες Morgan Stanley

Αναβάθμιση σε overweight και πρόβλεψη για αναζωογόνηση στις συμφωνίες συγχωνεύσεων και εξαγορών, την ώρα που η μετοχή της ελβετικής υπερ-τράπεζας έχει ήδη επιτύχει κέρδη 60% μετά το deal για την Credit Suisse.

Υψηλό 16 ετών για τη μετοχή της UBS με ευλογίες Morgan Stanley

Οι μετοχές της UBS έφθασαν στα υψηλότερα επίπεδά τους από την οικονομική κρίση του 2008, μετά την εκ νέου αναβάθμισή τους από τη Morgan Stanley, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η αναλύτρια Giulia Aurora Miotto αναβάθμισε τη μετοχή σε overweight, προβλέποντας αναζωογόνηση στη σύναψη συναλλαγών και επακόλουθη άνοδο των μετοχών της ελβετικής τράπεζας άνω του 25% το επόμενο έτος. Οι μετοχές της UBS ως εκ τούτου αναρριχήθηκαν έως και 5,5%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2008.

 

Οι μετοχές της UBS έχουν εκτοξευθεί σχεδόν 60% μετά την εξαγορά της πρώην ανταγωνίστριας Credit Suisse πέρυσι, σε μια συμφωνία ύψους 3,2 δισ. δολαρίων. Η Morgan Stanley βλέπει περαιτέρω πρόοδο, με νέα τιμή στόχο για την τράπεζα στα 33 ελβετικά φράγκα.

Αν και το 2024 και το 2025 θα αποτελούν «μεταβατικές» χρονιές για την τράπεζα της Ζυρίχης, η ανάπτυξη για το τμήμα διαχείρισης πλούτου σε συνδυασμό με το περιθώριο για μελλοντικές αποδόσεις υπέρ των μετόχων συνιστούν λόγους αισιοδοξίας.

«Η επιχείρηση διαχείρισης περιουσίας δείχνει ευνοϊκή μακροπρόθεσμα, σε μια περιοχή σπάνιας διαρθρωτικής ανάπτυξης για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα», πρόσθεσε η Miotto.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v